Política 04/05/2024

El Govern assegura que la Casa Reial no el va consultar per reconèixer la 'llengo baléà'

El vicepresident de l'Executiu, Antoni Costa, explica que no es va emetre cap informe favorable

ARA Balears
1 min
El Rei Felip VI i la presidenta del Govern, Marga Prohens.

PalmaEl Govern assegura que la Casa Reial no li va consultar la decisió de concedir el títol de Reial a l'Acadèmi de sa Llengo Baléà, segons han avançat Diario de Mallorca. Aquest divendres, el vicepresident de l'Executiu, Antoni Costa, va explicar que ningú es va posar en contacte amb ells per prendre aquesta decisió i que el Govern no va emetre cap informe favorable sobre l'assumpte.

"Haurà de ser la Casa Reial la que digui quins són els informes favorables, nosaltres no sabem ni qui els ha emès ni què diuen respecte d'aquest tema", va assenyalar Costa. En relació amb això, la Casa Reial va informar dimecres que va consultar les institucions corresponents, les quals, sense especificar-les, varen emetre informes favorables.

D'altra banda, després que Vox demanàs al Parlament canviar la denominació de català per la de 'llengües balears' a l'Estatut, el Govern de Prohens es va plantar. "Són missatges que no podem compartir, però només faltaria que Vox no pogués expressar la seva opinió respecte d'aquesta qüestió, no podem tapar-li la boca. Hem estat molt clars amb el fet que el català és la llengua oficial i respectam l'Estatut", va indicar.

stats