Societat 04/05/2024

La flama per la llengua ja ha recorregut més de 350 quilòmetres: el Correllengua 2024 en dades

El trajecte enfila la darrera etapa aquest dissabte i arribarà demà a les 18 h a la plaça Major de Palma

ARA Balears
1 min
Un home amb la flama a Alaró.

PalmaEl Correllengua Interilles 2024 enfila la darrera etapa. La flama en defensa del català ja ha recorregut 350 quilòmetres dels 500 que preveu l'itinerari, que finalitza aquest diumenge a la plaça Major de Palma, on arribarà devers les 18 h. A l'acte, al qual s'han adherit unes 100 entitats, es preveu que assisteixin entre 10.000 i 15.000 persones. Segons fonts de Joves per la Llengua consultades per l'ARA Balears, el Correllengua passarà per un total de 56 municipis: 48 a Mallorca, cinc a Menorca i tres a Eivissa i a Formentera.

Pel que fa a les associacions que s'hi han adherit i hi han donat suport, assenyalen que ho han fet totes les entitats locals dels pobles per on han passat. "No n'hem pogut fer recompte", afirmen.

Aquest dissabte, el trajecte del Correllengua arriba a Bunyola, i continuarà per Alaró, Binissalem, Lloseta i Inca. L'horabaixa passarà per Mancor, Caimari, Campanet, Búger i sa Pobla. De manera paral·lela, la flama es mourà per ses Salines, Campos, Llucmajor, Porreres i Vilafranca.

L'etapa final d'aquest recorregut entre illes, aquest diumenge, enfilarà Llubí, Sineu, Lloret, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Consell, Santa Maria, Pòrtol i Pla de na Tesa, fins a arribar a les 18 h a la plaça Major de Palma, que acollirà la Diada per la Llengua, impulsada per l'Obra Cultural Balear (OCB).

stats