Societat 13/05/2021

CSIF reclama que augmenti la indemnització dels funcionaris per residència a les Balears

El sindicat remarca que la pandèmia ha evidenciat la manca de treballadors públics a les Illes

Europa Press
1 min
Una funcionària en el seu lloc de treball

PalmaLa Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha demanat aquest dijous al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública un increment de la indemnització dels funcionaris per residència a les Balears. Segons el sindicat, "les condicions geogràfiques i l'elevat cost de vida provoquen la fuga constant i la manca de funcionaris a les Illes". "Són molts els treballadors que, després d'un temps, descobreixen que traslladar-se a altres territoris els hi proporciona una qualitat de vida millor i decideixen marxar", ha assenyalat CSIF en un comunicat de premsa, segons ha informat Europa Press.

Segons el sindicat, la pandèmia de coronavirus ha evidenciat encara més aquesta situació, "amb docents esgotats que realitzen jornades inacabables a causa de l'ensenyament semipresencial; serveis sanitaris a punt del col·lapse amb auxiliars, infermers i metges extenuats, unes forces i cossos de seguretat de l'Estat sobrepassats per les funcions que els han encarregat o sectors com el de la justícia, que ja estaven saturats".

"La legislació vigent conté mesures perquè tots els ciutadans de territoris extrapeninsulars rebin la igualtat de tracte i serveis que mereixen per part de l'administració pública. Però a la nostra comunitat aquestes eines són avui dia pràcticament inexistents", ha criticat el CSIF. El sindicat ha expressat que defensa "l'aplicació de la indemnització per residència per a tots els serveis públics de manera correcta i actualitzada". Per això, ha presentat davant la Mesa General de Funció Pública aquest problema i l'exigència d'una solució. "El nostre objectiu és que tots els ciutadans de les Balears, independentment de l'illa on resideixin, rebin l'atenció de qualitat que mereixen per part dels serveis públics", conclou el comunicat.

stats