Societat 14/09/2020

Funcionaris i empleats públics alternaran teletreball i presencialitat

Cada servei establirà dos o tres grups estables de treballadors que faran feina presencial per torns, sense tenir contacte amb un altre grup

Ara Balears
1 min
El sistema s'ha acordat per unanimitat./ ISAAC BUJ

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns l'acord assolit la setmana passada entre la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques amb els representants sindicals d'empleats públics tant a la Mesa Sectorial de Serveis Generals de la Comunitat Autònoma com al Comitè Intercentres per posar en funcionament un sistema rotatori de teletreball per dies o setmanes.

Aquest sistema, acordat per unanimitat entre l'Administració autonòmica i els representants sindicals d'USO, STEI-Intersindical, CSIF, CCOO, UGT i SINTTA, començarà a aplicar-se de manera immediata amb la finalitat de garantir la continuïtat dels serveis a la ciutadania i, alhora, vetllar per la seguretat del personal públic mentre duri la situació de pandèmia per covid-19.

L'acord suposa que el personal funcionari i laboral de serveis generals de cada conselleria o organisme públic s'organitzarà en dos o tres grups estables. Aquests alternaran la feina presencial amb el teletreball per dies o setmanes, segons les característiques del servei i sempre que les tasques atribuïdes ho permetin.

Els titulars dels òrgans directius, amb el suport dels caps de departament o de servei, hauran de determinar les característiques per definir els torns: composició, tipus de rotació i sistemes de control del teletreball, entre d'altres. Per a les persones que ja tinguin reconegut aquest règim de feina es mantindrà la modalitat de teletreball.

A més, es preveu que els empleats públics que tinguin a càrrec seu menors o persones dependents que hagin de fer quarantena preventiva per haver estat en contacte estret amb algun confirmat per covid-19, passin automàticament al teletreball complet mentre duri aquesta circumstància i es reincorporin al seu grup estable una vegada superada la situació.

stats