Turisme
Societat 31/08/2023

Els creuers venen més plens: els passatgers el juny gairebé es dupliquen respecte del 2022

Han arribat prop de cent mil persones més a les Balears, tot i que no s'han assolit les xifres del 2019, quan es varen batre rècords

2 min
Creuers atracats al Port de Palma

PalmaEl nombre de turistes que arriben en creuers a les Balears no deixa de créixer. I és que el mes de juny varen arribar 217.333 persones als ports de les Balears, gairebé cent mil més que durant el mateix període de l'any passat, segons les darreres xifres de l'Institut Balear d'Estadística (Ibestat) que s'han publicat aquest dijous.

Tot i les mesures de l'Executiu anterior per reduir el nombre de creuers que arriben a Palma a tres i que només un d'ells fos de més de cinc mil passatgers, els visitants han pujat. No obstant això, cal destacar que no s'han assolit les xifres del 2019, quan el juny varen arribar més de 230.000 passatgers als ports illencs.

Els creures, més plens que el 2022

Mentre que el nombre de turistes s'ha disparat (+80%), no ha succeït el mateix amb els vaixells. Si bé és cert que han arribat 13 creuers més que el juny de 2022, es tracta d'un increment molt menor que el del nombre de passatgers. Així, els creuers que arriben venen més plens que l'any passat. En concret, duen una mitjana de mil turistes més.

Si les xifres es miren per illes, Eivissa és la que més ha crescut en nombre de passatgers. En aquest cas, s'han més que duplicat i han passat de 41.658 a 89.073. A Menorca (Maó), ha succeït el mateix: s'ha passat de 3.964 viatgers a 8.404.

La diferència la marca Palma, on el creixement ha estat important (+60%), malgrat no assolir els nivells d'Eivissa i Menorca. A més, a Ciutat ha arribat només un creuer més que l'any passat (28). I és que cal destacar que a Eivissa n'han arribat 29, més que en el conjunt de Mallorca, ja que a Alcúdia no n'ha atracat cap.

Augmentar els creuers en temporada baixa, l'objectiu del nou Executiu

Cal recordar que fa només un dia, dimecres, el Govern de les Balears va anunciar que estudiarà la possibilitat d'augmentar el nombre de creuers que arriben a Palma en temporada baixa amb vista a la temporada de 2025. Així ho va explicar el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, després de reunir-se, juntament amb la presidenta Marga Prohens, amb el director a Espanya de Cruise Lines International Association (CLIA), Alfredo Serrano. "S'estudiarà millorar, si és necessari, l'arribada de creuers en temporada baixa, però sempre en un context de sostenibilitat i eficiència energètica", va dir el conseller.

stats