Societat 30/08/2023

El Govern, disposat a augmentar el nombre de creuers a Palma en temporada baixa

La normativa actual fixa que màxim n'hi poden atracar tres de manera simultània i només un pot dur més de 5.000 passatgers

2 min
Creuers a la badia de Palma

PalmaEl Govern de les Illes Balears estudiarà la possibilitat d'augmentar el nombre de creuers que arriben a Palma en temporada baixa amb vista a la temporada de 2025. Així ho ha explicat el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, després de reunir-se, juntament amb la presidenta Marga Prohens, amb el director a Espanya de Cruise Lines Internacional Association (CLIA), Alfredo Serrano. "S'estudiarà millorar, si és necessari, l'arribada de creuers en temporada baixa, però sempre en un context de sostenibilitat i eficiència energètica", ha dit el conseller.

Fonts del Govern confirmen que l'Executiu "és conscient de les queixes d'associacions i residents" a causa de l'arribada de milers de turistes de creuers, que es concentren majoritàriament al barri antic. De fet, afegeixen que en el pacte de govern amb Vox "es defensa el turisme de creuers, però també se'n defensa la regulació per fer possible que no generi sensació de saturació entre els residents".

Per fer que el turisme vulgui venir

El conseller també ha afirmat que "qualsevol turisme és benvingut, vingui d'on vingui", però, en relació amb els creuers, "es requereix una certa ordenació perquè tot sigui viable". En la mateixa línia, ha afegit que "ara és més necessari que mai valorar que els turistes vulguin venir, perquè és molt rellevant per a aquesta terra". Per part seva, Serrano ha valorat la trobada com una primera presa de contacte "molt productiva", en la qual s'ha pogut constatar "el compromís de CLIA i del Govern amb la sostenibilitat i el treball a mitjan termini per generar la màxima riquesa de manera sostenible". Els creuers, ha afegit, "són, segurament, la forma de turisme més sostenible.

Pel que fa a la demanda del turisme de creuers, Serrano ha dit que "per descomptat que n'hi ha, però no és la mateixa en temporada alta que baixa". Ara bé, ha afegit que quan més vaixells arriben a Palma és els mesos "d'abril, maig, octubre i novembre" i de cada vegada "la temporada és una mica més llarga, fet que provoca una tendència cap a la desestacionalització del sector".

stats