Societat 09/03/2023

Govern i navilieres tanquen el calendari de 2023 i 2024: només podran coincidir a Palma tres creuers al dia

Les Balears assisteixen com a regió convidada a la segona cimera europea de la patronal de creuers a París

ARA Balears
1 min
El 'Wonder of the Seas', amarrat al port de Palma.

PalmaEl Govern i els representants de les principals navilieres que operen a les Balears han tancat el calendari per a 2023 i 2024 sense dies exceptuats al port de Palma. Així, només podran coincidir tres creuers en una mateixa jornada. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assistit aquest dijous a París a la jornada inaugural de la segona cimera europea de la patronal de creuers CLIA, que engloba les principals empreses del sector.

L'Executiu ha destacat que el sector ha traslladat a la delegació balear el seu compromís per continuar complint l'acord aconseguit l'any passat a Palma. D'aquesta manera, totes dues parts han tancat al 100% el calendari. El 2023 ja no hi haurà dies exceptuats, tal com sí que va ocórrer el 2022. Amb vista al 2024, i després de les reunions mantingudes a París, ja estan també compromesos els canvis necessaris amb les navilieres per als quatre dies que coincidien més vaixells dels pactats i que faltaven per acordar per a aquest exercici.

El Govern ha subratllat que durant les pròximes setmanes es formalitzaran aquests canvis perquè puguin ser efectius. Això, afirma l'Executiu, suposa que, des d'enguany, l'acord es complirà en tots els seus termes els dos pròxims anys i ja no es podrà excedir el nombre màxim de creuers per dia pactats.

Amb tot, tant el Govern com les empreses de creuers han destacat la importància de l'acord de col·laboració signat el maig de l'any passat, que ha permès ordenar les arribades al port de Palma.

stats