Societat 01/09/2021

Cort aprova la primera fase del projecte per integrar el parc de la Riera i l'antic canòdrom

L'actuació urbanitzarà els carrers de la Sínia d'en Gil i Joan Dameto mitjançant la construcció d'una marjada de 27 metres d'amplada

1 min
El parc de la Riera de Palma

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres la primera fase de la Falca Verda, el projecte que integrarà el parc de la Riera i el futur bosc urbà de l'antic canòdrom. L'actuació preveu urbanitzar els carrers de la Sínia d'en Gil i Joan Dameto mitjançant la construcció d'una marjada de 27 metres d'amplada que crearà una balconada des de la qual es veurà part de la ciutat i el parc de la Riera des dels barris del Fortí i Son Cotoner, segons ha informat Cort en un comunicat.

Sobre l'esplanada d'aquesta marjada s'organitzaran voravies accessibles i una calçada rodada amb un vial per a ciclistes de doble sentit i un passeig per a vianants que tindrà arbres i bancs al costat. La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha explicat en una roda de premsa que la intervenció afectarà uns 8.000 metres quadrats, on es crearà l'espai per a vianants i es mantindran dues zones d'aparcament.

La urbanització d'aquest espai suposa una inversió de 2.097.274 euros i s'executarà en un període previst de sis mesos. En una segona fase del projecte es preveu crear un bosc urbà amb un passeig de ribera, mentre que la tercera fase preveu la integració paisatgística de l’estació elèctrica Falca Verda.

Cal tenir en compte que el pla urbanístic Calvet de 1897 preveia, amb el creixement de la ciutat de Palma i de l'Eixample, la creació d'un gran espai natural i un bosc format per arbres autòctons. Aquest projecte ha estat revisat i plantejat en nombroses ocasions durant dues dècades, però fins ara cap equip de govern havia iniciat els tràmits per fer-lo realitat. Ara, el govern palmesà ha fet la primera passa.

stats