Societat 12/09/2018

El col·lectiu Palma Verda convoca una bicicletada per reivindicar la falca verda

L'associació fa una crida a recórrer dissabte els set terrenys de la falca i lamenta que Cort de moment només prevegi la intervenció al canòdrom i al velòdrom

Aina Riera Serra
2 min
El projecte de la Falca Verda de 277 mil metres quadrats

PalmaEl pla urbanístic Calvet de 1897 preveia, amb el creixement de la ciutat de Palma i de l'Eixample, la creació d'un gran espai natural i un bosc format per arbres autòctons. Aquest projecte ha estat revisat i plantejat en nombroses ocasions però fins ara cap equip de govern havia iniciat les passes per fer-lo realitat.

El passat 27 de juliol varen començar les obres a l'antic canòdrom de Palma, on Cort preveu fer un bosc urbà de setze mil metres quadrats. D'altra banda, també hi ha projectada una segona fase d'aquest bosc a la zona del velòdrom, una superfície de 18 mil metres quadrats, que, segons el projecte, es connectarà amb el canòdrom mitjançant unes passarel·les elevades per damunt del torrent.

Tanmateix, el col·lectiu Palma Verda lamenta que l'Ajuntament no hagi pactat encara una data d'inici per a la intervenció en aquests terrenys ni tampoc hagi explicat quina quantitat d'arbres s'hi plantaran. Aquesta associació demana la recuperació del Pla de bosc urbà complet, format per set terrenys, des de la plaça de l'Institut Balear, de Palma, fins al camp de futbol Miquel Nadal, una superfície total de 270 mil metres quadrats.

Itinerari de la bicicletada

Les reivindicacions de l'associació, que ha engegat la campanya 'Volem Bosc', es concreten en dos punts. D'una banda, un nou bosc que inclogui també el parc de la Riera i, de l'altra, un canvi en l'actual model de participació ciutadana, que reclamen que sigui real i efectiu.

Per tot això, Palma Verda i Biciutat han convocat per a dissabte 15 de setembre una bicicletada que recorrerà tot l'itinerari. Així, la ruta començarà a les 11 h del dematí a la plaça d'Espanya i acabarà al camp de futbol Miquel Nadal.

stats