El bosc urbà a l'antic canòdrom estarà llest l'any que ve

El batle de Palma ha reivindicat el projecte front a la dinàmica dels parcs de ciment de l'anterior legislatura

Des de divendres dematí una grua fa feina per desbrossar tota l'herba que creix a la superfície de l'antic canòdrom de Palma, devora la plaça Llorenç Cerdà. S'inicien així les obres del primer bosc urbà de Ciutat, un dels projectes estrella de l'equip de govern i que Cort confia poder inaugurar l'any que ve.

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha dit que aquest parc es convertirà en un espai amable amb ombra i per on es podrà passejar i anar a córrer.

"Apostam per una Palma verda i rompem amb la dinàmica dels parcs de ciment"

Antoni Noguera Batle de Palma

"Què significa aquest espai per Palma?", ha interpel·lat el batle, Antoni Noguera, "doncs apostar per una Palma verda i rompre amb la dinàmica que imperava fins ara dels parcs del ciment".

El batle ha dit que aquesta gran zona verda serà el pulmó de la ciutat i és un projecte que equipara Palma amb les grans ciutats europees que tenen al centre boscos similars.

El pressupost total de la Falca Verda, a càrrec de l'empresa adjudicatària Urbia, és de vuit-cent mil euros. Així com ha explicat Pere Soler, del Patronal Municipal de l'Habitatge Riba, es preveu la sembra de fins a 290 arbres joves d'espècies autòctones, mediterrànies i que no necessitin molt de manteniment. Entre elles, pins, alzines, roures, plàtans, oliveres, lledoners, freixes, pollancres i oms, entre altres. L'arquitecte també ha dit que s'utilitzarà aigua regenerada per al reg.

El director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, ha explicat que una de les troballes interessants ha estat la de l'antiga síquia que connectava la Font de la Vila amb els tiradors de roba. Des d'Urbanisme es preveu mantenir aquesta infraestructura d'alt valor patrimonial que recorr la murada que separa la plaça Llorenç Cerdà amb el canòdrom.

La superfície total d'aquest bosc serà de 16 mil metres quadrats. Es tracta d'una primera fase del projecte, ja que la segona contempla la unió d'aquest amb el Parc de sa Riera.

Les primeres actuacions que ha començat a fer l’empresa adjudicatària consisteixen en desbrossar les herbes. Després, demoliran les restes d’edificacions existents devora el torrent. Es farà la preparació de la terra per poder instal·lar-hi l’enllumenat i la xarxa de reg,a més de fer els forats per plantar els arbres. A la vegada, s’executaran els diferents paviments, tant de la pista del canòdrom, que es mantindrà i es recuperarà, com de la resta del parc. També s'habilitarà una pista de cautxú per a córrer a l’exterior de la pista. Per últim, s’instal·laran les faroles i es plantaran els arbres.
El canòdrom tindrà dos accessos, el del carrer Carles I, que serà accessible, i la porta principal, que es restaurarà. 

La zona central del canòdrom es mantindrà com a base de la zona de passeig i al parc també hi haurà jocs infantils i mobiliari urbà. Per últim, s’il·luminarà tota la zona amb 64 punts de llum, que seran LED. D'altra banda s’establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s’eliminaran les barreres arquitectòniques per fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants. A més, es recuperarà el ramal de l’antiga sèquia de la Font de la Vila que es troba a la zona.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF