Societat 16/01/2023

Carla Gener renuncia a participar en la processó dels Tres Tocs per coherència política

També va rebutjar participar en actes protocol·laris de Sant Joan per la falta d'igualtat

Iván Martín
1 min
Moment religiós a la processó dels Tres Tocs de Ciutadella.

MAÓLa regidora d'Atenció al Ciutadà, Igualtat, Consum i Cooperació de l'Ajuntament de Ciutadella, Carla Gener, ha tornat a demostrar amb fets les seves conviccions. Com a regidora més jove de la corporació, Gener era l'elegida per formar part de la comitiva oficial de la processó dels Tres Tocs de Ciutadella, on es commemora la cristianització i conquesta de Menorca per part de la corona catalanoaragonesa de mans musulmanes.

Gener (Gent per Ciutadella) va renunciar a aquest honor per coherència política i té clar que la seva assistència serà per a actes civils. Així, finalment seran els regidors Juana Mari Pons, Maria Jesús Bagur i Guillem Bosch els que representaran l'ajuntament. Els Tres Tocs es tornarà a fer a la plaça de les Palmeres, després que l'any passat tingués lloc a la catedral per evitar aglomeracions.

Es dona la circumstància que no és la primera vegada que la regidora ciutadellenca, que recentment ha estat nomenada directora insular d'Habitatge, és conseqüent amb el seu pensament. Feminista activa, Carla Gener reclama obertament la participació de la dona a les festes de Sant Joan, pretén impulsar unes jornades per tractar lliurement el tema i és per aquest motiu que renuncià als actes institucionals com la Convidada o els Jocs des Pla.

stats