Societat 13/07/2022

Les Balears, primera comunitat que impulsa ajudes per a empreses que ofereixen l'FP dual

Cada empresa pot tenir un màxim de tres alumnes i rebre fins a 2.000 euros per cada un d'ells

ARA Balears
2 min
Un alumne d'FP dual

PalmaEl Govern ha firmat un conveni amb la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca per tal d'oferir ajuts específics per a les empreses que facin formació professional en la modalitat dual intensiva. La línia d'ajuts permetrà a les empreses rebre fins a 2.000 euros d'ajut per alumne i formació per als tutors.

La Conselleria d'Educació i Formació Professional, amb aquesta nova línia, vol millorar la qualitat dels ensenyaments d'FP en la modalitat dual intensiva i reforçar la formació pedagògica dels tutors d'empresa, a més de compensar les despeses derivades de la dedicació d'hores invertides en la formació de l'alumnat per part de les empreses. La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha destacat que, gràcies a aquesta ajuda, els alumnes podran entrar a "moltes petites i microempreses a les quals ara els és complex accedir".

Per part seva, el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha recordat que "amb aquests ajuts complim el que estableix la nova Llei d'FP, atenem el teixit productiu de les Balears, que es caracteritza per una presència predominant de la petita i mitjana empresa, i posam les bases per fer un registre d'empreses certificades per nosaltres que ens ajudin a consolidar aquest model". "És necessari que les institucions donem suport a les empreses que aposten per la contractació de joves en formació i que compensem econòmicament la dedicació i l'esforç que comporta corresponsabilitzar-se de la formació d'aquests estudiants", ha afegit el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant.

Es preveu destinar 400.000 euros a aquests ajuts per al curs 2022-2023, de manera que les empreses rebran 2.000 euros per cada alumne, fins a un màxim de tres alumnes per empresa, contractats durant el període comprès entre l'1 de setembre de 2022 i el 31 d'agost de 2023.

Poden ser beneficiàries dels ajuts les empreses que tinguin contractat almenys un alumne d'un cicle formatiu de Formació Professional en la modalitat dual intensiva amb un contracte de formació i aprenentatge o amb un contracte de formació en alternança dins el període comprès entre el dia 1 de setembre de 2022 i el dia 31 d'agost de 2023.

stats