Societat 26/04/2024

Les cooperatives d'ensenyament organitzen un concert en benefici dels afectats per atàxia telangièctasi

Hi participaran 350 alumnes i 38 professors de vuit centres educatius

ARA Balears
2 min
Representats de la Unió de Cooperatives de Treball Associat (Uctaib).

PalmaLa Sectorial d'Ensenyament de la UCTAIB (Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears) ha presentat el XIII Concert Solidari de les Cooperatives d'Ensenyament, que enguany es farà a benefici de l'ONG AEFAT, que té com a objectiu la sensibilització, investigació i cerca d'una millor qualitat de vida per als afectats per atàxia telangièctasi, així com donar-la a conèixer a la societat en general. En aquesta patologia, els malalts són conscients de la seva malaltia, pel fet que no afecta les seves facultats mentals. Ara bé, l'atàxia els impedeix ja des que són petits fer de manera independent les activitats de la vida diària com vestir-se, dutxar-se o alimentar-se, entre d'altres.

El concert serà dimarts, dia 30 d'abril, al teatre Principal de Palma en dos torns: a les 17.30 h i a les 19.30 h. Ha agraït la col·laboració del teatre Principal i la seva disponibilitat per facilitar l'organització. Jaume Vicens, president de la Sectorial d'Ensenyament, ha dit que els centres participants seran Cide, Aula Balear, Gorg Blau, Es Lledoner de Felanitx i Es Liceu en el primer torn, i Arts i Sons de Porreres, Son Verí Nou de Llucmajor, Manjón de Palma i Mata de Jonc de Palma en el segon torn.

Més de 800 entrades venudes

El presentador i conductor de l'acte serà Pau Coya, actor, escriptor, músic i cooperativista de l'Aula Balear. En acabar cada torn, es projectarà el vídeo de l'himne de les cooperatives de treball Camina i somia, traduït al català pel poeta Miquel Àngel Lladó Ribas. El nombre de participants en el concert arribarà als 350 alumnes i 38 professors, que ja s'han venut prop de 800 entrades i que les entrades es poden adquirir a la plana web del teatre Principal; també es pot col·laborar mitjançant la fila zero.

Valentín Ortíz Carmona, afectat d'atàxia telangièctasi, ha animat tothom a assistir al concert, a sumar entre tots per fer més visible la malaltia i que es puguin aconseguir fons per la investigació i a omplir el teatre Principal de gom a gom. Per acabar, Joan Manel Mulet, president d'Ucatib, ha destacat el compromís de tota la comunitat educativa sota la coordinació del grup de treball de les cooperatives d'ensenyament Musicoop.

stats