Surten 25 vols de les Balears per repatriar turistes als seus països

Segons el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, la majoria de les operacions tenien com a destinació Alemanya i Anglaterra

Els aeroports de les Balears han efectuat aquest dilluns 25 vols de repatriació de ciutadans d'altres països que es trobaven a les Illes, segons ha informat el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons, a través del seu compte de Twitter. En aquest comunicat, ha informat que la majoria de les operacions tenien com a destinació Anglaterra i Alemanya.

Pons ha anunciat també per mitjà d'aquesta xarxa social que el nombre de vols cancel·lats a les Balears ascendeix ja a 67 en total, entre arribades i sortides. De moment, indica, s'han registrat 41 connexions amb l'aeroport de Palma, 20 amb el d'Eivissa i 6 amb el de Maó.

Tot i això, les dades més actualitzades de què disposa el servei de comunicació d'Aena  comptabilitzen 36 vols suspesos que tenien com a destinació o origen Mallorca. Ara bé, no descarten que aquesta xifra hagi pogut augmentar en les darreres hores, atès que la informació canvia per moments.

Cancel·len un 13% dels vols previstos per a aquest dilluns a l'aeroport de Palma

El Govern convida als turistes a abandonar les Illes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat la primera a assegurar que els turistes rebran "totes les facilitats per poder sortir" de les Illes. "No té cap sentit" que els visitants quedin tancats als seus allotjaments, ha afegit. Així, confia que aquest mateix dilluns el Ministeri de Foment aprovi la seva petició de "restricció quasi absoluta" dels moviments de vols estatals i internacionals als aeroports de les Balears.

"Si entra gent de fora, serà més difícil de controlar", ha advertit amb relació a l'expansió del coronavirus. Armengol ha recordat que el tancament dels hotels – que ja són 850 a Mallorca– s'ha de fer per mitjà d'expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTE) pactats entre les empreses i els representants dels treballadors.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF