Societat 04/01/2024

El sindicat ANPE demana a Educació que actuï per prevenir l'explosió de casos de grip a les escoles

La franja d'edat més afectada és la de 0 a 4 anys, amb una incidència de 136,7 casos per 100.000 habitants, seguida per la de 5 a 14 anys, amb 64

ARA Balears
1 min
Una aula d’una escola a Mallorca.

PalmaEl sindicat ANPE ha alertat d'un possible pic de contagis de grip arran del retorn a les aules. Així es preveu a causa de l'increment de casos de virus respiratoris vinculat a la baixada de les temperatures i a l'augment de les trobades socials durant el Nadal. Cal tenir present que la franja d'edat més afectada és la de 0 a 4 anys, amb una taxa de 136,7 casos per 100.000 habitants, seguida per la de 5 a 14 anys, amb 64 casos. El sindicat ha pautat un seguit de recomanacions amb la finalitat que Educació suggereixi als centres, professors, alumnes i famílies les indicacions oportunes davant la presència de símptomes d'infecció entre membres de la comunitat educativa.

Fullets amb recomanacions

En aquest sentit, ANPE editarà uns fullets per remarcar alguns consells preventius que poden servir en el dia a dia a les escoles, com ara cobrir nas i boca en tossir, usar mocadors d'un sol ús, rentar sovint les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic, usar mascareta si la persona presenta símptomes o fins i tot aconsellar quedar a casa, sempre que sigui possible.

ANPE també considera oportú recordar l'existència de la campanya de vacunació de grip que ha posat en marxa l'IB-Salut, indicada principalment per a als grups de risc. També ha demanat a la Conselleria que prepari els centres per posar a punt les calefaccions ara que arriba el fred, especialment en el cas d'haver de tornar a la ventilació creuada i als mediadors de CO₂, com a mesures higièniques cautelars d'anys adoptades durant la pandèmia.

Finalment, per minimitzar el contagi de les infeccions respiratòries, ANPE repartirà pòsters il·lustratius amb recomanacions per a l'alumnat, el professorat i el personal d'administració i serveis, i facilitarà mascaretes als centres que en demanin.

stats