Societat 08/04/2024

Els alumnes del CEIP Es Putxet tornen a classe a una seu de l'Ajuntament de Selva

L'edifici de l'escola té més de 90 anys i una zona apuntalada des de l'any 2020

2 min
Els alumnes del CEIP Es Putxet, a les dependències municipals de Es Centre.

PalmaEls alumnes de segon i tercer cicle de Primària del CEIP Es Putxet (Selva) ja han estat traslladats a les dependències municipals Es Centre, tal com acordà la Conselleria d'Educació i Universitats i l'Ajuntament de Selva dijous passat. Els de primer cicle i els d'Educació Infantil s'han traslladat a l'edifici homòleg del CEIP Es Putxet, en què hi ha aules disponibles.

La decisió de reubicar els infants es va prendre després que el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, visitàs el centre el 25 de març. En aquell moment es va poder observar una zona apuntalada des de l'any 2020 en què no s'havia tornat a intervenir, diu la Conselleria. Els tècnics de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) feren una revisió ocular el 26 de març al centre i dictaminaren que no hi havia perill imminent.

Les tasques de trasllat del mobiliari i material necessari per poder impartir les classes a Es Centre s'han fet en pocs dies, cosa que ha permès que els alumnes no perdessin dies de classe i donar una "solució immediata" al problema existent, explica la Conselleria en un comunicat.

Aquest dilluns la directora general de Planificació i Gestió Educatives, Catalina Ginart, ha visitat Es Centre, juntament amb el batle de Selva, Joan Rotger. Ginart ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament, de l'equip directiu i de les famílies del CEIP Es Putxet per haver-se implicat en el trasllat.

Un centre apuntalat fa quatre anys

L'actuació d'Educació arriba després que dimarts passat (2 d'abril) l'associació de famílies del centre (AFA) reclamàs solucions en un comunicat davant la "imminent" declaració en ruïnes de l'escola. Els tècnics de l'Institut Balear d'Infraestructures Educatives (Ibisec), va assenyalar l'AFA, varen qualificar l'edificació com a "no habitable" després d'inspeccionar-la el passat 28 de març. Ara, tant la Conselleria com l'Ajuntament estudiaran si s'opta per reformar l'escola actual, que ja té 90 anys, o se'n fa una de nova (amb la dilatació en el temps que pot suposar això). "Hem de donar una solució perquè els alumnes del CEIP Es Putxet tinguin unes instal·lacions com toca", ha exposat Vera.

stats