Societat 04/04/2024

Educació trasllada alumnes del CEIP Es Putxet perquè l'escola no és habitable

Els estudiants de segon i tercer cicle de Primària aniran a dependències de l'Ajuntament de Selva

2 min
Interior del CEIP Es Puxet de Selva

PalmaLa Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Selva han acordat reubicar els alumnes de segon i tercer cicle de Primària del CEIP Es Putxet a les dependències municipals Es Centre. A partir de dilluns, s'iniciaran les gestions per traslladar el mobiliari i estris necessaris. Aquesta actuació arriba després que aquest dimarts l'associació de famílies del centre (AFA) reclamàs solucions en un comunicat davant la "imminent" declaració en ruïnes de l'escola. Els tècnics de l'Institut Balear d'Infraestructures Educatives (Ibisec), va assenyalar, l'AFA varen qualificar l'edificació com a "no habitable" després d'inspeccionar-la el passat 28 de març.

Davant aquesta situació, el conseller d'Educació, Antoni Vera, s'ha disculpat amb la comunitat educativa. "Encara que jo no fos conseller en aquell moment, quan s'esbuca el cel ras, s'apuntala i s'hi està sense fer cap actuació sis anys, no pot ser que en ple segle XXI visiti una escola i me la trobi apuntalada", ha dit.

En espera des de fa deu anys

L'escola té un edifici on s'ubiquen els cursos d'Infantil, que disposa d'uns espais on es reubicaran els estudiants de Primer i Segon de Primària. Ara, tant la Conselleria com l'Ajuntament estudiaran si s'opta per reformar l'escola actual, que ja té 90 anys, o se'n fa una de nova (amb la dilatació en el temps que pot suposar). "Hem de donar una solució perquè els alumnes del CEIP Es Putxet tinguin unes instal·lacions com toca", ha exposat Vera.

Les famílies reclamen millores al centre des de fa prop de deu anys i, malgrat que afecten l'estructura de l'edifici, encara no s'han atès. "L'única actuació que s'ha fet en tots aquests anys han estat millores d'accessibilitat, antiincendis i millores estètiques", va explicar l'AFA. L'Associació també va recordar que des del centre educatiu s'han fet reclamacions de millora contínuament, ja que hi ha molts punts de risc, com ara els fonaments, que són de marès, o les finestres, que no compleixen l'altura mínima de seguretat. Les famílies també varen lamentar la "inacció" d'Educació durant tot aquest temps.

stats