Societat 04/04/2024

Famílies del CEIP Es Putxet de Selva reclamen solucions davant la "imminent" declaració en ruïnes de l'escola

Els tècnics qualificaren l'edifici com a "no habitable" després d'una inspecció

ARA Balears
1 min
CEIP Es Putxet

PalmaL'associació de famílies d'alumnes del CEIP Es Putxet de Selva han reclamat a la Conselleria d'Educació solucions davant la "imminent" declaració en ruïnes de l'escola. Segons han explicat a través d'un comunicat, el passat 28 de març tècnics de l’Ibisec, després de la visita del Conseller d’Educació a les Escoles de Selva, feren una inspecció d’urgència al CEIP Es Putxet i varen declarar que l’edifici “no és habitable”.

En aquest sentit, lamenten que les famílies reclamen millores des de fa prop de deu anys i, malgrat que afecten l'estructura de l'edifici, no s'han atès. "L'única actuació que s’ha fet en tots aquests anys han estat millores d'accessibilitat, antiincendis i millores estètiques", expliquen. L'AFA d'Es Putxet recorda que des del centre educatiu s’han fet reclamacions de millora contínuament, ja que, segons apunten, hi ha molts punts de risc, com ara els fonaments, que són de marès, fins a les finestres, que no compleixen l’altura mínima de seguretat.

Per tot, l'associació considera que no poden "consentir" que els seus infants de Primària continuïn anant a l'escola de manera habitual, "quan l’edifici està a punt de col·lapsar", segons la valoració dels tècnics. Finalment, lamenten la "inacció" d'Educació, que "es desentén" de la situació. Per tot, han demanat una "solució temporal i immediata" de reubicació segura dels infants i una a llarg termini, com la construcció d’un nou edifici. 

stats