Societat 05/04/2024

Els alumnes de Batxillerat podran accedir al transport escolar a partir del curs que ve

El nou contracte del servei garanteix el dret a tots els estudiants d'entre 3 i 18 anys

2 min
La majoria de les parades no tenen marquesines i els escolars pugen i baixen del bus a carreteres sense voral.

PalmaA partir del curs que ve per primera vegada els alumnes de Batxillerat de les Balears tindran dret a pujar al transport escolar. Així consta al contracte del servei de transport escolar per a centres públics i d'educació especial sostinguts amb fons públics per als cursos 2024-2025, 2025-2026 i 2026-2027, aprovat al Consell de Govern i que suposarà un import màxim de 39.199.525. D'aquesta manera, ha remarcat el conseller d'Educació, Antoni Vera, tots els alumnes d'entre 3 i 18 anys tindran el dret al transport escolar gratuït: Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP Bàsica. Per altra banda, s'ha fet una reserva extra de places perquè, si hi ha lloc disponible, hi puguin accedir els alumnes d'FP.

La incorporació dels alumnes de Batxillerat era una mesura molt demandada, especialment en aquells instituts que reben alumnes de diversos pobles amb els quals no tenen una bona connexió de transport públic, un fet que ha generat maldecaps a centres com l'IES Sineu, per exemple. Fins ara, els ajuntaments de les localitats subvencionaven el transport a aquest col·lectiu.

Mòduls de la concertada i infraestructures educatives

El Consell de Govern també ha aprovat l'increment d'un 5% en els mòduls de funcionament dels centres concertats, recollit a l'Acord Marc signat a l'anterior legislatura. La quantitat ascendirà a 1.158.000 euros. Per altra banda, s'ha aprovat l'interès autonòmic de les obres d'ampliació del CEIP Pare Bartomeu Pou (Algaida), per un import de 636.087 euros. Es construirà un nou mòdul de tres aules d'Educació Infantil, que s'afegiran a les sis aules existents.

També s'ha aprovat l'interès autonòmic de l'ampliació del CEIP Sant Miquel, per 3.578.789,87 euros. Aquesta quantia és un 15% superior a la de l'anterior licitació, que va quedar deserta. El projecte preveu la construcció d'un edifici destinat al centre d'Educació Primària d'una línia amb sis unitats, cuina-menjador, gimnàs, dues sales polivalents i biblioteca distribuïts entre l'edifici existent i l'ampliació prevista.

Les obres d'ampliació del CEIP Pere Sardà també són a partir d'aquest divendres d'interès autonòmic, amb un cost d'1.093.439,08, un 15% més que l'anterior licitació. Es construirà un nou edifici amb dos cossos diferenciats que puguin contenir la sala principal del nou gimnàs, a més d'altres usos secundaris necessaris com dos vestidors amb cabines de bany, un bany adaptat independent i un recinte d'instal·lacions.

Totes aquestes intervencions s'inclouen en el Pla d'infraestructures que la Conselleria d'Educació està elaborant i que Vera ha assegurat que es presentarà "en els pròxims mesos".

stats