Societat 04/10/2023

Els alumnes de Batxillerat de l'IES Sineu tindran transport escolar gratuït a partir de dilluns

Els estudiants del centre no disposen d'una alternativa pública que els permeti arribar d'hora a les classes

1 min
Autobusos del TIB.

PalmaEl conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i la secretària general, Pilar Guasp, s’han reunit aquest dimecres amb els representants dels ajuntaments que tenen estudiants assignats a l’IES Sineu i de la Mancomunitat del Pla i s’ha acordat que els alumnes de primer i segon curs de Batxillerat tindran accés al transport gratuït a partir de dilluns, 9 d’octubre.

Durant la reunió, segons explica la Conselleria en un comunicat, el conseller Antoni Vera ha mostrat la seva disposició a donar una solució a les famílies afectades durant aquest curs escolar. Així, la Conselleria d’Educació i Universitats firmarà un conveni amb els ajuntaments que tenen estudiants que s’han de desplaçar. Per mitjà d'aquest, assumirà el 80% del cost del transport i els ajuntaments en pagaran el 20% restant.

Sense alternatives públiques

La mesura s’adopta només per a aquest curs escolar i per les característiques de l’alumnat de l’IES Sineu, que no disposa de transport públic per arribar al centre educatiu. Paral·lelament, la Conselleria d’Educació i Universitats ja treballa en la modificació del Decret 30/2023, de 22 de maig, pel qual es regula el transport escolar en els centres d’educació públics i en els centres d’educació especial sostinguts amb fons públics, que garantirà la gratuïtat d’aquest servei per als estudiants de Batxillerat a partir del curs escolar 2024-2025.

stats