Mobilitat
Societat 02/10/2023

El Consell de la Joventut reclama que el transport públic continuï sent gratuït a les Illes

El CJIB també demana un descompte jove per al BiciPalma

ARA Balears
1 min
Un dels autobusos del TIB.

PalmaEl Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha reclamat, a través d'un comunicat, que el transport públic continuï sent gratuït. Arran dels anuncis de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Menorca de tornar a posar un preu el servei, el CJIB ha expressat una "profunda preocupació", atès que consideren que la gratuïtat beneficia tant "la Comunitat com la mobilitat sostenible i la descongestió del trànsit".

"Oferir un accés gratuït a aquest servei ha eliminat les barreres econòmiques per utilitzar-lo, cosa que n'ha fomentat l'ús i ha contribuït a la disminució de vehicles privats als carrers, i ha fet de les Illes un espai més sostenible i accessible", declaren al respecte. Per això, exigeixen "allargar la gratuïtat del transport públic més enllà del 2023 per a gent jove" i "establir la gratuïtat dels trajectes als centres d'estudis postobligatoris per als estudiants joves".

D'altra banda, demanen "ampliar horaris i freqüències de transport públic, especialment en horaris nocturns i de cap de setmana i festius", així com "instaurar noves línies de transport públic, especialment de caràcter intracomarcal". També volen que l'Administració augmenti "l'horari de 'parades lila' i donar-hi més difusió" i que garanteixi "la mobilitat pública cap a la UIB els caps de setmana". Pel que fa a BiciPalma, sol·liciten "un descompte jove".

stats