Energia
Societat 25/08/2022

Aena continua ignorant la petició de veïns i institucions per aturar el projecte del parc fotovoltaic de Son Bonet

La plataforma ciutadana insisteix a Aena per fer un bosc urbà a la zona

1 min
Visita del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, a Son Bonet

PalmaAena no renunciarà a posar un parc fotovoltaic a Son Bonet, segons ha informat per carta al vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes. Va ser el mes de juny quan el Govern va enviar una comunicació al responsable de l'empresa, Maurici Lucena, per deixar clara "la posició de les administracions balears" en contra de la instal·lació de plaques solars.

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, juntament amb Yllanes, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el regidor d'Urbanisme, Habitatge, Projectes de Mobilitat Sostenible i Accessibilitat i Comunicació, Joan Francesc Canyelles, han insistit aquest dijous a Aena perquè trobi una alternativa per al parc fotovoltaic. Cabot defensa que Son Bonet "ha de ser un espai lliure perquè el pugui gaudir la gent del poble".

Per part seva, Yllanes diu que "vendre això com una instal·lació d'autoconsum és molt complicat", perquè l'aeroport de Palma "és lluny" de Son Bonet. Per això, recalca que Aena "ha de plantejar un altre projecte d'autoconsum", com seria instal·lar les plaques solars a "les cobertes de l'aeroport de Palma".

Son Bonet, bosc urbà

El portaveu de la plataforma, Manel Gomariz, ha recordat que la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ja "va demanar a Aena que presentàs un projecte alternatiu", tot i que ells no acceptaran cap projecte que no estigui consensuat entre totes les parts. Aquest, segons ha explicat, hauria de ser el projecte que la plataforma va presentar al consistori municipal per fer un bosc urbà.

stats