Medi ambient
Societat 02/07/2022

SBPV qualifica de "fita històrica" el suport del Senat al "pulmó verd" de Son Bonet

La plataforma considera que a Aena només li queda l'opció de retirar el projecte del magaparc fotovoltaic

ARA Balears
1 min
Els terrenys adjacents a l'aeròdrom de Son Bonet on Aena projecta posar les plaques fotovoltaiques.

PalmaLa Plataforma Son Bonet Pulmó Verd (SBPV) ha qualificat de "fita històrica" el suport del Senat al "pulmó verd" de Son Bonet, situat a la localitat mallorquina de Marratxí. Segons han informat en un comunicat, que ha recollit Europa Press, han treballat per rebre el màxim suport en la defensa de l'Espai Lliure Públic de Son Bonet. Per això, expliquen, aconseguir el suport d'un òrgan constitucional que representa tot l'Estat és una "fita històrica".

Aquest darrer suport se suma al que ja han rebut de l'Ajuntament de Marratxí, del Consell de Mallorca i del Govern balear. Per això, la plataforma considera que a Aena només li queda una sortida: la retirada del projecte del "megaparc" fotovoltaic i la regularització de l'actual ús públic que ja té l'espai amb l'Ajuntament de Marratxí.

A més, han reiterat que "es podria crear un bosc urbà, que contribuiria a la compensació de l'empremta de carboni d'Aena". En aquest sentit, la SBPV lamenta que l'entitat "no hagi presentat cap alternativa davant de possibles conflictes o impediments que han sorgit durant la tramitació del projecte del parc fotovoltaic".

En aquests moments, el projecte està esperant l'informe de la Comissió Balear de Medi Ambient i la plataforma insisteix que es doni un informe negatiu a Aena, ja que, segons ells, la instal·lació proposada és una operació "especulativa".

SBPV també ha demanat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "escoltin aquest clam unànime" i "facin retirar el projecte de megaparc fotovoltaic d'Aena".

stats