Societat 07/01/2021

Acaba la primera ronda de vacunació a les residències de l'IMAS

Un total de 614 usuaris i 746 treballadors han rebut la primera dosi de la vacuna contra el covid-19

Ara Balears
2 min
Un resident de l'IMAS rebent la primera dosi de la vacuna contra el covid-19 de Pfizer

PalmaProfessionals de l'IB-Salut han acabat aquest dijous la primera ronda de vacunació contra el covid-19 a les residències de gent gran de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. En total, ja han rebut la primera dosi de la vacuna 614 usuaris dels 711 que resideixen als cinc centres de gestió pública, i 746 dels 1.028 professionals que fan feina a Oms-Sant Miquel, Bonanova i Llar d'Ancians de Palma, Huialfàs de sa Pobla i Bartomeu Quetglas de Felanitx.

La residència Oms-Sant Miquel de Palma va ser el primer centre residencial de les Balears a rebre la dosi dia 27 de desembre, on vacunaren 56 usuaris i 90 treballadors. Tots erebran la segona dosi de la vacuna a partir de dia 17 de gener. La segona residència de l'IMAS on va arribar la campanya va ser la Llar d'Ancians, també de Palma. Reberen la primera dosi del vaccí prop del 79% dels usuaris i el 65% del personal.

Els tercers a rebre la primera dosi van ser els usuaris i treballadors del centre per a persones grans de la Bonanova, el 31 de desembre. En total en aquest centre el Servei de Salut va vacunar 585 persones, el 91,1% dels residents i el 80,7% dels treballadors. Finalment, la primera fase de la campanya ha culminat per les residències públiques aquest dijous amb els centres d'Huialfàs, de sa Pobla, i Bartomeu Quetglas, de Felanitx. Al primer s'han vacunat el 97,5% dels usuaris i el 80,5% dels treballadors. A la residència de Felanitx, han rebut la primera dosi de la vacuna el 93,2% dels residents i el 65% del personal.

Justificant de vacuna

Cal recordar que cada persona vacunada rep també un justificant en el qual consta la dosi i la data, el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos. Està previst que els equips de vacunació d'Atenció Primària tornin al centre transcorreguts 21 dies de la primera dosi de la vacuna per posar la segona tant a residents com a professionals.

Juntament amb les privades, s'espera que aquest divendres hi hagi un total de 2.149 usuaris i 1.795 professionals de residències que hagin rebut la primera dosi de la vacuna. Així mateix, el Consell de Mallorca recorda que fins a una setmana després de la segona la persona no genera immunitat. Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s'ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per evitar el contagi, com són l'ús de la mascareta, el distanciament social i evitar aglomeracions.

stats