Nova denúncia per falsificació de documents per part d'infermers aspirants a la borsa de l'IB-Salut

Ja són 38 sanitaris els que reclamen esclarir aquests fets, que podrien ser delictius

Un grup de 20 infermers ha presentat una nova denúncia davant la Fiscalia de les Illes Balears per uns fets que poden constituir un "delicte en documents públics". N'assenyalen com a "presumptes responsables un important  nombre  d'aspirants" a la borsa d'infermeria de l'IB-Salut  que  haurien presentat "pòsters" –treballs científics de rang inferior a l'article– en els quals no havien participat. Es tracta de la tercera denúncia que es presenta a instàncies judicials amb els mateixos arguments. En la primera varen ser 12 treballadors i treballadores, i en la segona, sis. Així, en total, ja són 38 els sanitaris que reclamen esclarir els fets, que podrien ser delictius.

Denuncien que centenars d'infermers han falsejat treballs científics per accedir a la borsa de l'IB-Salut

A la mateixa denúncia a la qual ha tingut accés l'ARA Balears s'assegura que a causa de l'elevat volum "hi ha una evident sospita de frau". També s'especifica que un grup d'infermers de Son Espases ja ha interposat una denúncia similar "pel mateix motiu", com va avançar aquest diari. Posteriorment, altres sanitaris varen acudir a la Fiscalia amb les mateixes queixes.

Davant la primera denúncia, el Servei de Salut de les Illes Balears defensà que  és "molt difícil" comprovar l'origen de tots els documents  que els treballadors lliuren a la borsa amb la intenció d'obtenir punts. Segons l'IB-Salut, aquesta xifra total pot ascendir al mig milió d'arxius, entre les prop de 4.000 persones que en presenten.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF