Societat 26/09/2022

16 milions d'euros per millorar les destinacions turístiques de les Illes

Els ajuts pretenen fomentar la transició verda, la sostenibilitat i la millora de la competitivitat turística dels municipis

Patrícia Segura
1 min
Turistes a Palma.

PalmaEls municipis de Calvià i Palma a Mallorca, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, i el Consell Insular de Menorca rebran en total 15,69 milions d'euros per modernitzar i millorar les destinacions turístiques. Així s'ha aprovat aquest dilluns en el Consell de Govern. Aquests plans s'emmarquen en el programa estatal per a la modernització de l'economia, prevista per l'Estratègia de sostenibilitat turística de destinacions del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

L'objectiu és aconseguir que s'escometin actuacions transformadores en el sector turístic en els àmbits de la transició verda, la transició digital i la millora de la competitivitat turística. La inversió dona suport a les actuacions d'impuls, adequació i millora de les destinacions turístiques amb la finalitat d'augmentar-ne la sostenibilitat. El període de duració és de fins a un màxim de tres anys.

La quantia es divideix per municipis, que s'encarregaran d'executar els plans de cohesió en destinació. A Mallorca, Palma i Calvià rebran quatre milions cada un. A Eivissa, Sant Antoni de Portmany rebrà tres milions d'euros, i Sant Josep de sa Talaia, 1,69. Pel que fa al Consell Insular de Menorca, aquest organisme rebrà tres milions d'euros.

23 milions d'euros en projectes

L'any passat, a la reunió del Comitè Executiu, la Secretaria d'Estat de Turisme va valorar com a apta l'actuació de cohesió en destinació presentada per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb projectes per un valor de 23,69 milions d'euros, incloent-hi un part a favor de la Comunitat Autònoma i una part a favor dels ajuntaments esmentats i el Consell Insular d'Eivissa.

stats