Política 15/03/2022

Yllanes admet "preocupació" per l'estat de la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics

Segons el conseller, l'IBE "té una enorme preocupació amb aquest tema"

ARA Balears
1 min
Detall càrrega cotxe elèctric.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha remarcat aquest dimarts que l'obligació de mantenir els punts de càrrega de vehicles elèctrics és dels ajuntaments.

"L'Institut Balear de l'Energia (IBE) té una enorme preocupació amb aquest tema, perquè si volem tenir una xarxa de recàrrega en condicions, és necessari mantenir-la", ha subratllat el conseller.

Així ho ha manifestat durant el ple del Parlament, després de ser preguntat per la diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda sobre els convenis que ha de signar l'IBE amb els consistoris per dur a terme el manteniment d'aquests punts de recàrrega.

En aquest sentit, ha assenyalat que es licitarà un conveni perquè el manteniment físic d'aquests espais el duguin a terme els ajuntaments i que l'atenció telefònica la faci l'IBE. Dels 65 consistoris que estan adscrits a Mobilitat Elèctrica a les Illes Balears (MELIB), Yllanes ha assegurat que "tots han mostrat interès per firmar aquest conveni".

stats