Societat 17/12/2021

L’IBE treu a licitació la redacció de 46 projectes d’energies renovables sobre cobertes i aparcaments públics

El contracte s'estructura entorn de quatre lots establerts segons criteris geogràfics

ARA Balears
2 min
Plaques solar sobre un edifici de Palma.

PalmaL'Institut Balear de l'Energia (IBE) ha tret a licitació la redacció de 46 projectes d'energies renovables sobre cobertes i aparcaments de titularitat pública de les Illes Balears amb un cost de licitació de 117.720,90 euros. Segons han explicat en un comunicat, els licitadors es podran presentar als quatre lots, encara que en podran guanyar un màxim d'un per empresa. El termini per redactar els projectes serà de 18 setmanes en cadascun dels lots des de la formalització del contracte i el termini per presentar les ofertes estarà obert fins al 5 de gener de 2022.

El contracte s'estructura entorn de quatre lots establerts segons criteris geogràfics. Així, el lot 1 consta en la redacció de dotze projectes en edificis propietat de l’Ibavi al municipi de Palma i amb un pressupost màxim del contracte de 30.709,80 euros. D’altra banda, el lot 2 està centrat en la redacció de vuit projectes en edificis propietat de l’Ibavi a la resta de municipis de Mallorca i amb un pressupost màxim del contracte de 20.473,20 euros.

Així mateix, el lot 3 està centrat en la redacció de dotze projectes en edificis propietat d’administracions locals a Mallorca i de l’Ibavi i altres administracions d’Eivissa i disposa d'un pressupost màxim de 30.709,80 euros. Quant al lot 4, està centrat en la redacció de catorze projectes en infraestructures de Menorca i amb un pressupost màxim del contracte de 35.828,10 euros.

El director gerent de l'IBE, Ferran Rosa, ha assenyalat que amb la redacció d'aquests projectes es pretén donar un impuls clar als objectius a llarg termini en matèria de lluita contra el canvi climàtic i transició energètica que marca la llei: "Així ens asseguram disposar d'una cartera de projectes àmplia per fer augmentar les energies renovables i fer arribar els autoconsums compartits a molts més pobles i ciutats, permetent la reducció dels costos elèctrics i de la petjada de carboni". Aquests projectes se sumen als que diversos ajuntaments han cedit a l'IBE per a la seva execució.

stats