Economia 18/11/2020

El Govern destinarà sis milions d'euros per instal·lar nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

La subvenció s'ha incrementat un 47% respecte de la convocatòria anterior

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa Conselleria de Transició energètica destinarà sis milions d'euros a instal·lar nous punts de càrrega ràpida per als vehicles elèctrics. Aquest dimecres el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat la convocatòria d'aquestes subvencions, que es finançaran amb fons de l’Impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible, segons han informat en un comunicat.

Els sis milions d'euros es distribuiran a parts iguals entre els exercicis del 2021 i el 2022 i suposen un increment d'un 47% respecte de l'anterior convocatòria, quan el pressupost va ser de 3,5 milions d'euros. Aquests doblers permetran subvencionar fins a 1.500 noves instal·lacions durant els pròxims dos anys.

"L'objectiu d'aquesta ajuda és donar resposta a l'augment de la demanda del parc mòbil elèctric i facilitar l'ús real d'aquests vehicles per continuar impulsant la transició cap a una mobilitat sostenible a les Balears", ha explicat Yllanes.

Aquests ajuts estan destinats a organismes autònoms, entitats públiques empresarials, societats mercantils públiques, fundacions del sector públic i els consorcis que duguin a terme l’activitat en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. També es destinen a l’Administració autonòmica, els consells insulars, els ajuntaments i les entitats locals menors de la Comunitat Autònoma, així com a universitats, centres de recerca i centres tecnològics de les Illes.

Actualment les Illes Balears són la comunitat amb la ràtio de punts de recàrrega més elevada de l’Estat. En total, hi ha arreu de les Illes 390 punts de càrrega a la xarxa pública de mobilitat elèctrica: 300 a Mallorca, 38 a Menorca i 52 a Eivissa.

stats