Política 18/01/2023

Yllanes planteja una "excepció balear" per limitar la compra d'habitatges a no residents

El vicepresident del Govern utilitza aquesta expressió per assimilar-la a l'excepció ibèrica que ha permès posar un límit al preu del gas per minimitzar-ne l'impacte

ARA Balears
1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaUna "excepció balear" perquè el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) accepti la limitació de compra d'habitatges a les Illes per part dels no residents. Aquesta és la proposta que ha llançat aquest dimecres el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, en un acte a Madrid a preguntes d'Europa Press.

La iniciativa llançada per Yllanes seria semblant a la que s'ha implementat a Espanya i Portugal amb l'excepció ibèrica per posar un límit al preu del gas, la qual cosa ha permès minimitzar-ne l'impacte i davallar els costos.

"Encara que sempre s'argumenta que el TJUE normalment és molt reticent a aquest tipus de regulacions, pot haver-hi una excepció balear, per què no?", ha expressat el vicepresident del Govern a Europa Press. Segons Yllanes, el tribunal comunitari ha permès en comptades ocasions certes excepcions tenint en compte l'interès específic de la regió que ho demana, sempre regint-se per raons d'interès general.

"Crec que les Balears tenen perfectament justificada la seva especial necessitat perquè finalment tinguem el vistiplau d'Europa per a aquesta limitació", ha sostingut Yllanes. A més, amb referència a la seva declaració a principi del mes de gener, en la qual demanava "pressionar" el govern estatal per iniciar les negociacions amb Europa, el vicepresident ha recalcat que "vaig utilitzar 'pressionar' perquè crec que és un tema estratègic per a les Balears".

stats