Política 09/04/2019

Els socialistes consideren que no hi ha "un rebuig de la majoria de la societat" a l'autopista Llucmajor-Campos

El PSIB acorda 300 propostes de la Conferència Política com a base per al programa electoral

Maria Llull
2 min
Marc López, Iago Negueruela i Javier de Juan, durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

PalmaUna vegada finalitzada la Conferència Política del PSIB, arriba el torn de la dels socialistes de Mallorca, que es durà a terme el pròxim 13 d'abril a Binissalem. Aquest esdeveniment tornarà a girar entorn del concepte de sostenibilitat i, malgrat que hi haurà propostes de futur, no es qüestionaran projectes de la passada legislatura, com l'autopista Llucmajor-Campos, el qual ha generat una forta oposició entre les entitats ecologistes mallorquines. "No hi ha un rebuig de la majoria de la societat a aquest projecte", ha afirmat Javier de Juan, integrant de la llista al Consell de Mallorca i vicecoordinador de la Conferència Política dels socialistes mallorquins, aquest dimarts en roda de premsa.

"Hem apostat per la seguretat i per desenvolupar aquest projecte tal com s'havia acordat amb la resta de forces polítiques", ha afegit. Malgrat aquesta posició, De Juan ha indicat que l'autopista Llucmajor-Campos "serà l'últim d'aquest tipus de projectes de desdoblament" i que "no hi haurà més creixement en aquest sentit", perquè l'aposta dels socialistes és "pel transport públic i una mobilitat dimensionada".

Treball conjunt dels ajuntaments

La Conferència Política dels socialistes de Mallorca girarà entorn d'eixos com "l'habitatge, la mobilitat, la igualtat i la sostenibilitat, i incidirà en el concepte de sostenibilitat econòmica i social", segons ha explicat el coordinador d'aquesta, Marc López.

Un dels punts forts serà la proposta de crear la 'zona metropolitana', un espai conjunt en el Consell de Mallorca perquè els ajuntaments més importants de l'illa –Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor– puguin tractar conjuntament les seves principals problemàtiques.

Balanç de la Conferència Política del PSIB

D'altra banda, el número dos de la llista socialista al Parlament, Iago Negueruela, ha fet balanç de la Conferència Política del PSIB, que es va dur a terme el passat cap de setmana a la UIB, i ha indicat que s'han acordat "300 propostes, les quals seran la base per al programa electoral" dels socialistes i que són resultat de més de 200 esmenes amb les quals "s'ha millorat el text original".

Segons Negueruela, amb aquest procés participatiu "s'han posat les bases per no fer cap passa enrere" ni tornar "al PP de Company". Alguns dels pilars del programa socialista seran "l'habitatge, l'educació, la mobilitat i la sostenibilitat econòmica i social".

stats