Política 20/12/2021

El PP demana que es fomenti l'ús parlat de l'eivissenc, el formenterer, el menorquí i el mallorquí

El portaveu popular Toni Costa ha fet una reivindicació lingüística, però alhora ha reconegut la unitat de la llengua catalana

1 min
El portaveu del Partit Popular, Antoni Costa.

PalmaEl Partit Popular ha tornat a jugar amb el tema que més males passades li ha fet en el passat. El portaveu del PP, Toni Costa, ha reivindicat que "vol continuar parlant eivissenc" i que per això vol que es fomentin les diferents varietats intradialectals de manera parlada. Alhora, Costa ha sorprès perquè també ha trencat amb el discurs institucional dels populars i ha dit que reconeixia la unitat de la llengua catalana.

A partir d'aquí, els partits del Pacte presents al Parlament s'han acarnissat contra el representant del partit dretà. El conseller Company n'ha fet befa i li ha donat la benvinguda "a la defensa de la llengua pròpia d'aquestes illes", amb motiu a la defensa de la unitat de la llengua que ha fet.

Pel que fa a MÉS per Mallorca, la parlamentària Joana Aina Campomar ha demanat a Costa si veu que a l'Instituto Cervantes es potenciïn polítiques per incentivar i protegir les varietats lingüístiques d'Andalusia, de Múrcia o de l'Argentina. "No hem vist mai cap esmena en aquest sentit", ha reivindicat Campomar. I ha acabat advertint: "Aquesta política ja la va fer Bauzá i miri com li va anar".

Altres formacions polítiques també han volgut dir-hi la seva. És el cas de Gent per Formentera. Antoni Jesús Sanz ha felicitat Costa irònicament per la defensa de la unitat lingüística, però també l'ha alertat dient-li que pregunti al seu cap de partit sobre pedres dins les motxilles dels infants a Catalunya.

stats