Política 20/12/2021

El PP diu que la Conselleria de Fons Europeus "no té sentit"

El portaveu dels populars, Toni Costa, s'ha referit al conseller Company, ha dubtat sobre la seva funció i ha dit que no està clara, perquè "no dirigeix res"

2 min
El portaveu del Partit Popular al Parlament,  Toni Costa.

PalmaEl Partit Popular ha estat taxatiu i ha dit que, segons el seu parer, la Conselleria de Fons Europeus no té sentit. Ho ha argumentat el portaveu al Parlament, Toni Costa, que ha explicat que en un principi es va considerar essencial que es creàs, però avui dia "la seva funció no està clara", perquè el seu conseller, Miquel Company, "no dirigeix res".

El portaveu popular ha definit els fons europeus com un "caos", perquè són "petits trossets subdividits en totes les conselleries sense cap tipus d'ordenació". A més, s'ha referit al fet que és molt complicat saber quan surten i quan no les convocatòries d'aquests fons. Segons Costa, l'única funció que ha tingut la Conselleria ha estat fer el Pla Estratègic d'Inversions. Això, segons el portaveu del PP, s'hauria d'haver encomanat a una agència externa perquè elaboràs l'informe.

Costa també ha expressat decepció a l'hora de cercar consens. Creu que el Govern no l'ha cercat en cap moment, tot i que, segons ell, "els fons europeus són un punt on més fàcil s'hauria pogut trobar un consens". I ha avisat Company: "Què passarà si ara vostès inicien aquest camí dels fons i després el 2023 el PP entra al Govern el PP?".

Per la seva banda, el conseller Miquel Company s'ha mostrat molt tranquil i segur de les seves funcions. Ha argumentat que el PP no ha presentat propostes coherents ni de sentit comú amb les seves esmenes, només ha dubtat de la seva funció "sense parlar d'investigació, no cultura", temes cabdals, segons ha considerat Company.

"No hi són ni se'ls espera, i quan hi són posen pals a les rodes", ha indicat Company. Per contrarestar les paraules de Costa, el conseller ha recordat algunes de les mesures pressupostades per al 2022, com els més de 14 milions en recerca o la reducció de primeres matrícules de grau i màster, a part d'ajudes de desplaçament i allotjament.

stats