Política 20/12/2021

El PP al Govern: "Ni tenir majoria ni més pressupost que mai els dona permís per malbaratar doblers”

La portaveu adjunta dels populars al Parlament, Núria Riera, ha criticat els pressupostos del 2022 dient que els falta "seny"

1 min
La portaveu adjunta del Partit Popular, Núria Riera, al Parlament de les Illes Balears.

PalmaEls tres dies de debat parlamentari per aprovar els pressupostos generals de les Illes Balears ha començat i el Partit Popular ha mostrat disconformitat des del primer moment. A part de les esmenes parcials i també a la totalitat que ja s'havien presentat, Núria Riera, portaveu adjunta del PP, ha criticat la proposta pressupostària dient que, per tenir majoria i tenir més doblers que mai, no tenien dret a "malbaratar" així com els semblàs.

Riera ha criticat els pressupostos dient que estan "mancats de seny", ja que, segons ha dit, amb una despesa pública tan elevada com es preveu, "hi haurà sanitaris amb el sou ratallat, pobles sense pediatre i famílies sense habitatge al carrer". Riera ha convidat el Govern que "surti al carrer" per veure els "problemes reals" de la ciutadania.

La popular també ha pregonat al Govern que es dediqui a fer polítiques socials fent esment especial dels treballadors públics, als quals el PP creu que "s'ha oblidat". Ho ha dit en diversos sentits, com el de la compensació de la insularitat i la falta de borsins per a interins. Fins i tot, Riera ha tornat a posar en el focus la llengua catalana quan ha dit que el Govern ha "perjudicat" els treballadors públics amb "imposicions de requisits lingüístics".

Per la seva banda, el portaveu dels populars, Antoni Riera, ha reafirmat el que va dir el primer dia sobre els pressupostos: "Són electoralistes i irresponsables". Per això, ha defensat que la proposta total que ha fet el Partit Popular, "liberal, reformista i amb una baixada d'impostos clara", és la que s'hauria de dur a terme.

stats