Política 13/12/2021

El PP reclama consens perquè hi hagi una comissió parlamentària per controlar els fons europeus

El portaveu adjunt dels populars, Toni Costa, acusa Armengol de voler minvar la funció de control de la Cambra

ARA Balears
2 min
El portaveu del PP, Toni Costa, a un ple del Parlament.

PalmaEl portaveu del PP, Toni Costa, ha reclamat als grups que donen suport al Govern que hi hagi consens per crear una comissió parlamentària de control dels fons europeus, segons ha manifestat aquest dilluns en roda de premsa. De fet, Costa ha remarcat que el PP ha aconseguit aprovar diverses esmenes durant la tramitació del Decret 3/2021 de mesures extraordinàries i urgents per executar actuacions i projectes que s'han de finançar amb fons europeus, que es tramita ara com a projecte de llei després que el validàs el Parlament. "Parlam que el principal partit de l'oposició pugui opinar sobre el futur de les Balears", ha dit, a més de reiterar que el PP no està disposat a formar part del Pacte de reactivació. "La tasca de control al Govern de l'oposició és fonamental en una democràcia i Armengol intenta treure el control del Parlament i dur-lo a un ens que no representa la voluntat popular", ha dit. "No anirem al Pacte de reactivació perquè se'ns informi, volem opinar", ha afegit.

A més de la creació de la comissió parlamentària, Costa ha indicat que s'han aprovat esmenes del PP perquè decaiguin els articles 4 i 5 del decret. El primer atorgava tota la gestió dels fons europeus a l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques, i el segon es refereix a l'aplicació del pla d'inversions estratègiques els projectes del qual havia d'aprovar el Consell de Govern".

Costa també ha destacat el suport de Més per Menorca a la creació d'una comissió parlamentària, encara que ha recordat que amb el vot dels ecosobiranistes no bastarà per sumar 30 diputats i tirar endavant aquesta iniciativa en el ple del Parlament d'aquest dimarts i ha fet una crida a Antonio Sanz, diputat del PSIB per Formentera, perquè "faci una reflexió". "Només es demana una comissió específica de fons europeus i que ens deixin fer la nostra tasca de control al Govern", ha dit, a banda de recordar que l'antecessora de Sanz a l'escó, Sílvia Tur (Gent per Formentera), "va votar a favor de crear la comissió".

Així mateix, el portaveu popular ha fet referència als vots particulars que varen presentar el PSIB i Podem perquè els articles 4 i 5 formin finalment part del projecte de llei i que també es debatran aquest dimarts a la Cambra. "Si cauen, les esmenes del PP s'acceptaran", ha advertit Costa.

stats