Política 08/06/2023

Pere Joan Pons encapçalarà la llista del PSIB al Senat per Mallorca

Armengol ha anunciat que s'estan negociant llistes unitàries amb totes les forces d'esquerres de Menorca, Eivissa i Formentera per presentar-se en coalició a la Cambra Alta

2 min
Imatge d'arxiu de Pere Joan Pons

PalmaPere Joan Pons, diputat del PSIB al Congrés dels Diputats des de l'any 2016, encapçalarà la llista del partit al Senat per Mallorca a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Així ho ha anunciat la secretària general del PSIB i candidata al Congrés, Francina Armengol, en una roda de premsa per presentar les llistes electorals del partit a les dues cambres estatals. Per altra banda, Armengol ha anunciat que s'estan negociant candidatures unitàries amb totes les forces d'esquerres per concórrer en coalició al Senat a Menorca, Eivissa i Formentera.

La llista al Senat la completa Teresa Suárez, consellera de Presidència al Consell de Mallorca entre 2017 i 2021. Pel que fa al Congrés, acompanyaran Francina Armengol Pepe Mercadal (Menorca) i Milena Herrera (Eivissa). En quarta posició apareix Miquel Cabot, batle de Marratxí a la darrera legislatura (2019-2023). Tanca la llista Raquel Guasch, de Formentera.

El PSIB "pot evitar un govern d'extrema dreta"

En el marc de la compareixença, Armengol ha agraït la tasca feta pels fins ara representants del PSIB al Congrés i al Senat. "Han treballat en benefici de la gent de les Balears. Ara, sortim a guanyar les eleccions", ha dit. "Tots ells han fet possible la pujada de les pensions, el Règim Econòmic Especial de les Illes Balears, així com la reforma laboral i la millora dels serveis públics", ha assenyalat Armengol. La també presidenta del Govern en funcions ha afegit que el PSIB surt a "fer una campanya electoral forta i valenta". El PSOE "és l'única força política que pot fer possible frenar un govern de la dreta extrema i l'extrema dreta", ha dit. Per tot això, Armengol s'ha mostrat "molt contenta" amb la decisió de Pedro Sánchez d'avançar les eleccions.

Armengol ha assegurat que a les eleccions del pròxim 23 de juliol el país haurà de triar entre tornar "40 anys enrere o avançar". Davant això, i malgrat la derrota a les eleccions del 28-M, el PSIB surt ara amb una "fortalesa extrema per guanyar el 23 de juliol", ha dit. "Lluitarem pels drets de la ciutadania, encara que sigui des de l'oposició, on ara ens ha posat la gent de les Balears, i des d'on farem una tasca ferma i compromesa amb el convenciment de tornar a guanyar d'aquí a quatre anys", ha apuntat Armengol. En ser preguntada sobre si recollirà la seva acta de diputada al Parlament per assistir a la sessió d'investidura del nou govern, la candidata al Congrés ha desviat el focus d'atenció i ha respost que encapçala les llistes del partit "amb tota la il·lusió del món". "Ens toca lluitar per evitar un govern que faci perdre drets a la ciutadania de les Balears", ha afegit.

stats