Consell de Mallorca
Política 13/09/2022

L'oposició i MÉS tomben el patrocini al Reial Mallorca en el Consell

El PSOE explorarà ara els diferents partits per fermar els vots necessaris i convocar una nova comissió informativa per elevar la subvenció al ple insular

2 min
La vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, i la presidenta de la institució, Catalina Cladera, en el ple d'aquest dijous

PalmaEl patrocini al Reial Mallorca per part del Consell continua provocant maldecaps a la presidenta de la institució, Catalina Cladera. Aquest dimarts, tota l'oposició i MÉS per Mallorca han tombat en la comissió informativa que la subvenció al Mallorca i a l'Atlètic Balears, lligada als valors esportius, s'elevi al pròxim ple del Consell, per la qual cosa a hores d'ara el patrocini queda enlaire. Per la seva banda, Podem ha votat a favor d'elevar-ho al ple.

El PSOE, com que s'ha retirat de l'ordre del dia, explorarà ara els diferents partits per intentar fermar els vots necessaris que permetin elevar al ple l'aprovació de la subvenció, després de convocar una nova comissió insular. Des de MÉS apunten que la seva posició en contra del patrocini "és inamovible", així que els socialistes haurien de convèncer algunes de les formacions de l'oposició perquè canviïn de posicionament.

Després de l'assemblea de MÉS de dijous passat, la formació va exigir al PSOE que es votàs de manera separada aquesta subvenció –per posicionar-s'hi en contra– i la que es donarà als clubs no professionals i l'esport base. D'aquesta manera, els vots del PP eren clau perquè tiràs endavant, però tant el principal partit de l'oposició com El Pi i Vox s'han sumat al partit ecosobiranista i s'ha retirat el patrocini.

Les tres formacions de l'oposició van votar a favor de la proposta inicial, que anava lligada a la promoció turística, i que va desencadenar la crisi viscuda entre els socis del Pacte del Consell. Ara, l'opció més viable per al PSOE és intentar tirar endavant la darrera proposta, que es desvinculava del turisme, per no agreujar la situació amb Podem i MÉS. De fet, la formació morada hi ha votat a favor en la comissió informativa.

A més, a petició d'El Pi també s'han retirat de l'ordre del dia les modificacions de crèdit que havien de permetre abonar els patrocinis. Aquesta era la nova fórmula jurídica per completar les subvencions, després que el fet de deslligar-ho de la promoció turística impedís que sorgís de la Fundació Mallorca Turisme presidida pel conseller insular Andreu Serra.

El Pi i el PP, a favor del patrocini turístic

El portaveu del PP en el Consell, Llorenç Galmés, ha criticat "l'espectacle lamentable que la institució i el Pacte han donat les darreres setmanes", en unes declaracions recollides per Europa Press. Galmés ha recordat que la seva formació va donar suport a l'acord inicial amb la Fundació Mallorca Turisme per realitzar una campanya de "promoció turística" amb el Reial Mallorca, i que és una postura que continuen defensant.

Per la seva banda, des d'El Pi s'ha apuntat que "la nostra formació sempre està a favor de les propostes que són positives per Mallorca, per això vam votar a favor de l'acord inicial", en paraules de la portaveu regionalista en el Consell, Xisca Mora. "Esperam que el Reial Mallorca hagi renunciat al patrocini inicial per garantir que no hi haurà cap problema", ha afegit.

stats