Consell de Mallorca
Política 08/09/2022

MÉS per Mallorca decideix mantenir el Pacte del Consell, però imposa exigències al PSOE

L'assemblea ha exigit retirar el ple que havia de debatre la nova proposta, convocar una reunió de seguiment del Pacte i votar de manera separada el patrocini a les societats anònimes esportives i als clubs no professionals

2 min
L'assemblea de MÉS per Mallorca reunida aquest dijous

AlgaidaL'assemblea de MÉS per Mallorca, reunida aquest dijous a Algaida, ha decidit per una àmplia majoria mantenir el Pacte del Consell, la proposta que preferia el pròxim candidat ecosobiranista per presidir la institució, Jaume Alzamora. El resultat final ha estat de 78 vots a favor, 7 en contra i 17 abstencions. Entre els vots a favor, segons fonts del partit, hi hauria el del mateix coordinador, Lluís Apesteguia, i la resta de membres de l'executiva permanent.

La reunió, que ha durat dues hores i a la qual han assistit uns 130 militants, ha decidit exigir al PSOE la desconvocatòria del ple que havia de debatre la nova fórmula per mantenir el patrocini al Reial Mallorca, a més de l'Atlètic Balears, però deslligant-ho de la promoció turística. MÉS considera que aquestes subvencions no es poden fer de manera directa, sinó que s'han de fer per concurs públic, la qual cosa ha esdevingut una línia vermella.

Dilluns vinent s'hauria de fer la comissió informativa, per la qual cosa aquest és el termini que té el PSOE per cedir a la reclamació del soci de govern. A més, els ecosobiranistes reclamen una reunió "immediata" del patronat de la Fundació Mallorca Turisme i derogar el patrocini inicial, vinculat al turisme, que es va aprovar.

Votació separada i reunió del Pacte

Així com ha afirmat el coordinador del partit, Lluís Apesteguia, en declaracions als mitjans, la formació demanarà que es voti de manera separada el patrocini a les societats anònimes esportives (Reial Mallorca i Atlètic Balears) i, d'altra banda, els clubs no professionals i l'esport base, ja que han anticipat el vot en contra en el primer cas.

A més, Apesteguia ha explicat que exigirà una reunió de seguiment del Pacte del Consell arran dels darrers esdeveniments, i amb el PSOE en el punt de mira, que han acusat d'actuar "de manera totalment unilateral" en les dues propostes de patrocini, en paraules de la vicepresidenta de la institució insular, Bel Busquets. En cas que els socialistes no cedeixin en les principals reclamacions de MÉS, la mateixa assemblea ha decidit tornar a reunir-se per avaluar la situació. "Confii en la capacitat de recapacitar del PSOE", ha destacat Apesteguia.

A la reunió hi han assistit la pràctica totalitat d'alts càrrecs de la formació ecosobiranista: Apesteguia, els dos consellers del Govern (Fina Santiago i Miquel Mir), els consellers insulars -llevat de Jaume Alzamora, que és de viatge oficial (tot i que ha estat en continu contacte amb l'assemblea i ha comunicat el resultat immediatament al PSOE)-, la portaveu Marta Carrió i tres dels quatre diputats, ja que el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, no hi ha acudit.

stats