Política 17/06/2019

Les negociacions de govern es reprenen aquest dilluns horabaixa

MÉS vol tres consellers, mentre que el PSIB aposta per un repartiment de càrrecs proporcional als vots

Ara Balears
1 min
Marc Pons i Iago Negueruela de camí a la seu de la conselleria de vicepresidència

PalmaAquest dilluns s'han reprès les negociacions entre el PSIB, MÉS i Podem per intentar arribar a un acord de govern per a les Illes Balears. A les 11.30 h els negociadors han arribat a la seu de la Conselleria de Vicepresidència, on a hores d'ara estan reunits per signar un acord un acord abans del dijous dia 20 de juny, quan s'ha de constituir el nou parlament i es requereix la presència del nou president de la comunitat de les Illes Balears.

Actualment, les causes de la desavinença entre el PSIB I MÉS són bàsicament dues: el seu desacord pel que fa a la creació d’una oficina per garantir els drets lingüístics i la negativa dels socialistes que MÉS obtingui tres conselleries i un dels càrrecs unipersonals disponibles, ja sigui la presidència del Parlament o el senador autonòmic.

Cal recordar que MÉS aquest dimarts es reuneix amb les seves bases per votar els acords que s'hagin pogut assolir durant la jornada d'aquest dilluns.

Per la seva banda, Podem ha assenyalat que el partit morat entrarà en el Govern amb MÉS o sense i ha remarcat que "no ha demanat cap nombre concret de conselleries, malgrat que desitja una representació proporcionada als escons que aconseguiren a les eleccions del 26 de maig".

stats