Política 11/09/2020

José Hila assegura que hi ha altres barris de Palma on s'actuarà per l'elevat nombre de casos de covid-19

El batle ha explicat que aquesta nit no hi haurà un dispositiu policial específic a Son Gotleu, però sí que hi haurà agents de la Policia Local i Nacional

Ara Balears
2 min
Una família passejant per Son Gotleu.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha assegurat que hi ha altres barris de la ciutat on s'actuarà per l'elevat nombre de casos de covid-19. "Hi ha altres barris de Palma amb molts contagis on també s'ha d'actuar i hi haurà actuacions", ha explicat durant una entrevista a l'Informatiu Matí d'IB3 Ràdio.

A més, Hila ha dit que ha demanat a la Conselleria de Salut que "prengui les mesures que facin falta per abaixar el contagi". El batle ha remarcat que han de ser valents perquè "si els casos continuen augmentant i van a més, les mesures seran més radicals". "Per part de l'Ajuntament no hi haurà cap problema ni cap resistència que s'actuï allà on sigui necessari".

Respecte de les restriccions que comencen aquest divendres vespre a quatre barris de Palma (Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i una part de Son Canals), Hila ha reconegut que no hi haurà un dispositiu policial específic per controlar el compliment d'aquestes mesures, però si que hi haurà agents de la Policia Local i Nacional.

El batle confia que la gent d'aquests barris compleixi amb les noves mesures "que s'han donat amb 48 hores d'antelació", per bé que ha puntualitzat que la gent que no les apliqui tindrà "un dispositiu per recordar-los les normes". Hila no ha concretat la xifra d'agents que actuaran a la zona, però ha dit que s'anirà adaptant aquesta xifra al moment del dia.

Cal recordar que els gairebé 23.000 habitants de les quatre barriades no podran sortir del perímetre on s'apliquen les limitacions tret de per causes justificades: anar a fer feina, a escola, al metge o desplaçar-se per cuidar un familiar, per anar al banc o fer algun tràmit oficial o administratiu. Malgrat que no estarà prohibit sortir de casa, la recomanació de Salut és quedar-hi com més temps millor i no fer desplaçaments innecessaris.

stats