Consell de Mallorca
Política 14/09/2022

Cladera justifica el patrocini al Reial Mallorca, tot i la sanció al propietari per sexisme i racisme

"S'ha de separar aquest tema del que fa el club, de l'entitat centenària, mallorquinitat i identitat que representa", ha afirmat la presidenta del Consell

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant la compareixença a la comissió parlamentària europea.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha justificat aquest dimecres la idea de mantenir el patrocini al Reial Mallorca lligat als valors esportius, després de conèixer-se aquest dimarts que el propietari del club, i també dels Phoenix Suns, equip de l'NBA, Robert Sarver, ha estat sancionat per l'entitat de bàsquet nord-americana amb un any d'inhabilitació i una multa de deu milions d'euros, la quantia màxima sancionable. La sanció ve després de constatar-se diversos episodis relacionats amb qüestions sexistes i racistes.

"El Consell condemna totes les accions sexistes, xenòfobes o antisocials, forma part del nostre tarannà", ha afirmat Cladera. Així i tot, ha explicat que "s'han de separar" les accions de Sarver del que fa el club. "El Mallorca és una entitat centenària, i representa una mallorquinitat i identitat amb el tema dels esports", ha assenyalat. "No ens plantejam que pugui influir en la feina que duim a terme, perquè es justifica pels valors i contraprestacions a la societat mallorquina i l'esport", ha afegit.

En la comissió informativa d'aquest dimarts, que havia d'elevar al ple insular els patrocinis del Mallorca i l'Atlètic Balears, d'una banda, i a l'esport semiprofessional i l'esport base, de l'altra, hi va haver una falta de suport pel primer cas, arran dels posicionaments en contra de MÉS per Mallorca i tota l'oposició. Això va provocar que el PSOE ho ajornàs per explorar els diferents partits i fermar vots a favor.

"Des del moment que no hi ha acord vam considerar que era millor aturar, donar unes explicacions que no es van plantejar en la comissió", ha apuntat Cladera. "Cercam el màxim consens possible, des del moment que MÉS no dona suport, l'oposició necessita més temps. Treballarem amb celeritat per aconseguir el consens i treure el patrocini tan aviat com es pugui", ha continuat.

A més, la presidenta del Consell ha apel·lat a "la responsabilitat" de cada partit, i ha demanat que "no es miri" en termes electorals. Fent referència als partits de l'oposició –PP, Ciutadans, El Pi i Vox–, ha justificat que "si es va donar suport al patrocini sorgit de la Fundació Mallorca Turisme, es podria donar el vot també a un patrocini esportiu".

stats