Societat
Societat 14/09/2022

El Reial Mallorca assegura que no canviarà res, tot i la condemna del seu propietari

L'NBA ha sancionat Sarver del club amb 10 milions d'euros per conductes racistes i sexistes

2 min
Sarver va comprar a la botiga del club

PalmaEl Reial Mallorca ha assegurat que la condemna al seu propietari, l'americà Robert Sarver, no provocarà cap canvi en el seu dia a dia ni hi haurà cap conseqüència en la feina que es fa des del club i la relació de la propietat amb els seus treballadors. L'NBA ha multat el propietari del Reial Mallorca, l'equip de bàsquet masculí Phoenix Suns i de bàsquet femení de la WNBA Phoenix Mercury, Robert Sarver, amb deu milions d'euros i un any d'inhabilitació per conductes "racistes, menyspreu cap a les dones, comentaris inapropiats relatius al sexe i l'orientació sexual, a més d'altres comentaris irrespectuosos", segons ha comunicat l'associació que agrupa els equips nord-americans de bàsquet i ha recollit per Europa Press.

En l'anunci publicat a través de la xarxa social Twitter, l'NBA acusa Sarver d'haver emprat la paraula nigger (terme despectiu per referir-se a les persones negres) en almenys cinc ocasions durant el seu mandat dels equips Phoenix Suns i Phoenix Mercury. A més, han afegit exemples d'altres situacions similars, com "conductes inapropiades cap a les empleades amb comentaris sexuals en el lloc de feina" o en les que Sarver va tenir "un tracte degradant cap als seus subordinats, amb comentaris sobre el seu aspecte físic o els va escridassar".

Per tot això, la investigació duta a terme de manera independent per l'NBA ha conclòs amb l'esmentada multa a Sarver (el màxim que permet l'associació) i amb l'obligació de restar lluny de qualsevol instal·lació d'un equip de l'NBA o la WNBA per un període d'un any. Així mateix, li prohibeixen participar en cap esdeveniment o activitat d'ambdues lligues, ni representar cap dels dos equips dels quals és propietari en públic i privat.

D'altra banda, l'accionista majoritari del Reial Mallorca haurà de participar en un programa d'entrenament basat en el respecte i la conducta apropiada en els llocs de feina i la quantia de la multa anirà destinada a organitzacions que lluiten contra la discriminació per raons de sexe o raça.

L'actual president de Mallorca, Andy Kohlberg, ha publicat una carta poc després de conèixer la resolució de l'NBA on assegura que ell com a company i treballador de Sarver mai ha viscut ni ha estat testimoni de cap de les conductes que se li imputen i ha remarcat que tot i la sanció i la polèmica el seu compromís amb el Mallorca es manté intacte i no canviarà res.

A l'escrit, Kohlberg assegura, també, que al Mallorca sempre s'han respectat i es respecten tots els treballadors "independentment del seu gènere, raça, orientació sexual, economia o religió". A més ha remarcat que les funcions de Sarver dins el club s'han dut a terme sempre amb "absoluta professionalitat".

A més, ha denunciat que les investigacions duites a terme a l'NBA, tot i la sanció, han assegurat que les investigacions conclouen que no han trobat cap cas en què Sarver tingués actituds sexistes o racistes contra alguns dels seus treballadors. En aquest sentit, Kohlberg ha defensat que si el màxim accionista del Mallorca hagués tingut aquests comportaments ell no continuaria treballant amb ell.

stats