Política 04/04/2019

Xavier Pericay abandona la política balear

L'encara líder de Cs a les Illes no descarta una renúncia total

Maria Llull
2 min
Imatge d'arxiu de Xavier Pericay durant una de les seves intervencions en el Parlament balear.

PalmaEl líder de Cs a les illes dona per acabada la seva carrera política a les Balears, segons ha avançat aquest dijous IB3. Malgrat que no està assegurat al 100% que continuï a la política, hi ha la possibilitat que vagi "a Madrid", segons ha confirmat a l'ARA Balears.

"No aniré a llistes i no et pots dedicar a la política sense una vinculació institucional", ha explicat Pericay. "Si no guanyava les primàries, no estava disposat a anar en cap altra llista. Així que calia donar per acabada la meva carrera aquí en finalitzar la legislatura", ha afegit.

Pericay no descarta dedicar-se "a una altra cosa dins del partit", encara que reconeix que aquesta possibilitat "dependrà de molts factors". El que sí que manifesta amb claredat és que, si manté "la relació amb el partit", no serà "a les Balears".

El final de la legislatura no ha estat un camí de roses per al polític català, que fou un dels fundadors de Ciutadans. A final de febrer es va saber que Albert Rivera volia comptar amb l'assessorament de l'expresident del PP balear José Ramón Bauzá, per qui Pericay no ha amagat mai la seva animadversió. "Si ve, jo sobr", va arribar a afirmar amb contundència, ja que una de les seves principals curolles a les darreres setmanes ha estat que Bauzá no formàs part de cap llista electoral a les Balears.

Aquesta missió es va complir a mitges perquè, malgrat que Bauzá anuncià el 23 de gener que quedaria a la seva farmàcia, finalment ha estat integrat a les llistes de Ciutadans per a les eleccions al Parlament com a número 5. "Però no en representació de les Balears", postil·la Pericay cada vegada que té ocasió de pronunciar-se sobre aquest tema.

D'altra banda, la seva derrota a les primàries, el passat 8 de març, davant d'un candidat desconegut com Marc Pérez-Ribas, suposà la gerra d'aigua freda definitiva. Pericay va insistir en el fet que ell continuava sent el líder insular del partit, i Pérez-Ribas assumí la seva condició de candidat. Però la bicefàlia no semblava una fórmula sostenible. De fet, el primer enfrontament Pérez-Ribas i Pericay es produí el 13 de març, quan el nou candidat va fer un intent de rebaixar el discurs d'animadversió de Cs contra el català, encara que rectificà poc temps després en una entrevista amb l'ARA Balears.

stats