Política 13/03/2019

El nou candidat de Cs al Parlament rebaixa el to contra el català i Pericay l'ataca

El portaveu acusa Pérez-Ribas d'anar "en contra d'un dels pilars fundacionals de l'ideari"

M.ll.
2 min
El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha atacat el candidat del partit a les eleccions autonòmiques, Marc Pérez-Ribas, per haver rebaixat el to del discurs de la formació taronja contra el català. Pérez-Ribas, que s'imposà a Pericay com a candidat a les primàries del passat 9 de març, va declarar aquest dimarts a 'Diario de Mallorca' que "a Ciutadans hi ha molta de gent que creu que s'han centrat en excés en la llengua, i per això soc aquí ara".

La reacció de Xavier Pericay aquest dimecres no s'ha fet esperar. "Sorprèn que el candidat a la presidència del Govern de Ciutadans s'atribueixi la potestat de modificar al seu antull, basant-se en un suposat desig de no se sap quina gent, un dels pilars fundacionals de l'ideari del partit", ha dit Pericay a les xarxes socials.

"No és el líder, sinó el candidat"

El torcebraç de Pericay amb Pérez-Ribas començà dilluns passat, un dia després de la derrota de l'encara portaveu a les primàries, quan indicà que Pérez-Ribas "no és el líder" de Cs, sinó tan sols "el candidat" a les pròximes eleccions autonòmiques. "El partit té unes estructures al marge de les institucions i no veig cap motiu perquè Pérez-Ribas estigui al comitè autonòmic", assenyalà.

Pericay lamentà la confusió que portà molta gent "a pensar que s'elegia el cap de partit, quan no era així", i el fet que els militants "no hagin valorat" la seva feina com a portaveu parlamentari.

Altres crítiques

A més de censurar personalment la posició de Marc Pérez-Ribas, Xavier Pericay també ha compartit a les xarxes socials altres crítiques a les idees del candidat de Cs envers el català, com la de Cosme Brull, president de Sociedad Cívica Balear, o la del diputat balear de Ciutadans en el Congrés, Fernando Navarro.

stats