Política 28/02/2019

Albert Rivera negocia amb Bauzá fitxar-lo per Ciutadans

L'expresident de les Illes Balears confirma la seva col·laboració amb el partit taronja

Maria Llull
2 min
José Ramón Bauzá alerta que "molts nins de la part forana" gairebé no saben "expressar-se en castellà"

PalmaJosé Ramón Bauzá ha confirmat la seva col·laboració amb Ciutadans i es remet a les declaracions que ha fet aquest dijous Albert Rivera. El president del partit taronja ha reconegut que negocia amb l'expresident de les Illes Balears, que abandonà el PP fa un mes, per sumar-lo al projecte de Ciutadans, segons ha informat l'agència Efe. En concret, Rivera ha admès que ha mantingut –i encara manté– converses amb l'expresident.

Rivera ha assegurat que els pròxims dies donaran més informació sobre aquestes negociacions, i que encara cal aclarir si aquestes converses "acaben arribant a bon port". En aquest cas també caldrà definir si l'espresident "acaba formant part de l'equip de Ciutadans o s'integra en alguna candidatura per a les eleccions de l'abril i el maig". La formació taronja també ha incorporat com a número tres de la llista per Barcelona l'exministre socialista Celestino Corbacho, que abandonà el PSC a mitjans gener.

Rivera s'ha referit a l'estratègia del partit d'incorporar independents en una roda de premsa al Congrés, on aquest dijous es du a terme el darrer ple d'aquesta legislatura abans de la dissolució de les Corts el 5 de març. El dirigent de Cs ha hagut de fer aquestes declaracions davant l'article publicat anit a El Español on s'avançava que Rivera incorporaria Bauzá al seu partit.

Fonts de l'equip de Bauzá no han volgut confirmar ni desmentir a ARA Balears que l'expresident passi a formar part del projecte de Ciutadans. "No entram a valorar notícies dels mitjans", han comunicat. Quan hi va haver rumors que Bauzá podria fixar per Vox, les mateixes fonts ho varen negar rotundament.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans en el Parlament balear, Xavier Pericay, ha mostrat la seva sorpresa per la notícia, segons ha explicat el diari Última Hora. "Bauzà forma part del passat a les Balears i jo no el veig a Ciutadans aquí", ha dit.

Diferències ideològiques amb el PP

Bauzá va deixar el PP i va renunciar a l'acta de senador el 23 de gener. L'expresident va fer pública una carta en què acusava els populars "d'haver sembrat i regat un nacionalisme que l'esquerra no ha necessitat més que explotar". A més, assegurava que feia un any que tenia pensat abandonar el partit, però l'arribada de Pablo Casado a la presidència del PP li va donar noves il·lusions que no varen perdurar.

"No puc continuar pertanyent a un partit el qual, per descomptat en l'àmbit regional, m'és impossible votar", deia a la carta José Ramón Bauzá. "Ha arribat l'hora de fer una passa a un costat, renunciar a la meva acta de senador i continuar defensant el mateix, des de la societat civil, en qualitat de ciutadà que es guanya honradament la vida com a farmacèutic a Mallorca", afegia.

stats