Política 16/02/2020

El Parlament vota aquest dimarts si investiga l'explotació sexual de menors tutelades

Es votarà també la validació o derogació del decret llei del Govern per impulsar el polígon d'innovació tecnològica del Parc Bit de Palma

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Parlament balear

PalmaEl Parlament balear decidirà aquest dimarts si crea una comissió per investigar els casos d'explotació sexual d'adolescents tutelades pel Consell de Mallorca i l'exposició al risc d'abusos i explotació sexual de menors a càrrec de les administracions, segons ha informat Efe.

El ple de la cambra debatrà dues propostes de creació de comissions d'investigació sobre la mateixa matèria presentades pel grup de Ciutadans i Vox. Dijous passat, el Consell de Mallorca va refusar la creació d'una comissió d'investigació, però va aprovar constituir un grup d'experts per analitzar el que havia ocorregut i millorar els recursos i protocols de protecció dels menors a càrrec seu.

En aquest sentit, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, va anunciar la setmana passada que invertiria 1,5 milions d'euros més per millorar els serveis d'acolliment i protecció de menors de l'IMAS; mentre que el Govern va aprovar un decret per regular el funcionament dels centres d'Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol.

La qüestió ja va ser objecte de diverses preguntes a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i a altres membres del seu gabinet en les darreres sessions del Parlament. Aquest dimarts, de nou es plantejaran qüestions sobre la matèria a la presidenta i a la consellera de Presidència, Pilar Costa.

A més, en el mateix ple es votarà la validació o derogació del decret llei del Govern per impulsar el polígon d'innovació tecnològica del Parc Bit de Palma, i l'oposició preguntarà a la presidenta i a altres membres del govern sobre diverses qüestions, com la regulació dels creuers, els efectes del decret contra el turisme d'excessos sobre les reserves i l'increment dels alts càrrecs a l'Executiu autonòmic.

stats