Eleccions europees 2024

Com puc saber on he de votar a les eleccions europees

Si has perdut la targeta censal, pots consultar la informació per internet o demanar-la per telèfon i presencialment

2 min
Una mesa electoral a les darreres eleccions municipals

BarcelonaUn dels dubtes més freqüents quan s'acosten unes eleccions és a quin col·legi electoral cal anar. A les eleccions europees del 9 de juny, igual que en tots els comicis, la resposta és fàcil: la trobem a la targeta censal. Es tracta d'un document plegat que ha d’arribar a les bústies dels electors pocs dies abans de les eleccions. A dins es facilita la informació del lloc on s'ha d'anar a votar i també conté les dades personals de cada ciutadà. Ara bé, si no l'has vista, no t'ha arribat o l'has perduda, no t'amoïnis. T'expliquem com pots saber on has d'anar a votar a les eleccions del Parlament Europeu.

Consulta on votar per internet

Una de les opcions, si no tens la targeta censal, és consultar-ho internet. No et caldrà ni DNI electrònic ni certificat digital, tan sols indicar la província i el municipi on estàs empadronat i la primera lletra del primer cognom. Introduint aquestes dades a la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística el cercador genera una o diverses adreces que coincideixen amb les dades. Seleccionant la correcta on estàs empadronat, la pàgina web especifica la mesa, el local i l'adreça del col·legi electoral per poder anar a votar el 9 de juny. La consulta també es pot fer a través del portal Cl@ve i amb identificació electrònica.

Demana-ho per telèfon

Una altra manera de saber on anar a votar és fer una trucada a la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral. El telèfon habilitat és el 900 343 232, que és gratuït, en horari de dilluns a divendres no festius de 9 a 14 h, però habilitat el diumenge de les eleccions mentre les urnes estiguin obertes, de 8 a 20 h.

Informa-te'n presencialment

Finalment, la consulta es pot fer també en persona a les oficines de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral, situades a Via Laietana, 8, a Barcelona; al carrer Bonaire, 47, a Lleida; al carrer Pare Agustí Altisent, 1, a Tarragona; i al carrer Cap de Creus, 4, a Girona.

stats