Política 14/02/2020

El Govern regula per decret el funcionament d'Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol

La norma estableix com han de funcionar i organitzar-se els centres per a menors judicialitzats

Ara Balears
1 min
El centre per a menors judicialitzats, el Pinaret, que depèn del Govern balear

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el primer decret que regula el funcionament i l'organització dels centres de menors judicialitzats que gestiona la Conselleria d'Afers Socials: Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha apuntat que la tramitació del decret va començar durant la legislatura passada i que l'entrada en vigor servirà perquè el funcionament intern dels centres millori i doni més seguretat als treballadors i els menors.

L'objectiu de la normativa és aconseguir una convivència ordenada que permeti l'execució dels diferents programes d'intervenció educativa i les funcions de custòdia de les persones d'entre 14 i 21 anys que estan internades als centres, segons ha afirmat Costa. També s'hi reflecteixen les necessitats metodològiques i marca al Govern quines han de ser les pautes que haurà de seguir per gestionar els centres.

La normativa defineix els drets que té cada menor intern i com se li han de notificar, a més d'indicar quina és la documentació necessària que cada centre ha de tenir, com ara la metodologia educativa que s'hi aplica. En un comunicat, el Govern ha explicat que la normativa ha rebut l'assessorament de diversos professionals.

stats