Part Forana 30/04/2018

Santanyí habilita un aparcament a Cala Llombards per evitar la massificació a l'Almunia i al caló del Moro

L'Ajuntament demana que el Consell habiliti una línia de bus des del poble durant el mesos d'estiu

M. Barceló
2 min
Solar que s'adequarà com aparcament per tal d'evitar que els usuaris de s'Almunia i Caló des Moro, aparquin a la zona residencial de Cala Llombards.

SantanyíLa gran afluència de visitants que van a la cala l’Almunia i al caló del Moro i el fet que s'hi limiti l'accés en vehicle només als residents provoquen que la gent aparqui a Cala Llombards desordenadament, tot col·lapsant aquest indret, cosa que genera moltes queixes dels veïns de la zona. Per això, l’Ajuntament de Santanyí acaba de comprar un solar a l’entrada d'aquest nucli, on s’ubicarà un aparcament públic limitat a un nombre de vehicles, a fi d'evitar la massificació de l'Almunia i el caló del Moro, dos espais emblemàtics que es veuen desbordats en ple estiu.

El solar on hi haurà l’aparcament és a l'entrada de Cala Llombards; té una superfície de 16.000 metres quadrats i ha costat 150.000 euros. És la primera parcel·la confrontant amb sòl urbà de Cala Llombards, just a l’inici del camí de l’Almunia, i és la ubicació recomanada pels tècnics del Consell de Mallorca. De Cala Llombards fins a l'Almunia i el caló del Moro hi ha un quilòmetre i mig, que els banyistes han de fer a peu.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí havia sol·licitat en diverses ocasions a la institució insular que l’aparcament s’habilitàs més a prop dels punts d’interès dels visitants. Però el Consell no hi va donar el vist i plau i al final, l’Ajuntament ha cercat un via alternativa que s'ha concretat en l'habilitació d'un espai d'aparcament a Cala Llombards.

"Volem que els nostres veïns estiguin tranquils i que no pateixin les molèsties dels darrers anys, però també ha de ser possible que qui decideix visitar el nostre municipi no acabi aparcant malament ni adoptant conductes incíviques. L’economia de Santanyí depèn dels turistes, però ha de ser compatible amb la tranquil·litat a què tenen dret els residents", explica el batle, Llorenç Galmés.

Alternatives

D’altra banda, la regidora de Policia i Interior, Maria Pons, manté converses amb el Consorci de Transports de Mallorca perquè enguany també es posi en marxa el servei de bus llançadora des del poble de Santanyí fins a l’Almunia i Cala Llombards. L’equip de govern municipal el considera una eina complementària ideal per atendre les necessitats dels turistes.

L'Ajuntament vol una línia de bus públic que enllaci Santanyí i la costa cada 45 minuts, amb la qual cosa s'espera alleugerir els espais urbans del litoral que ara tenen limitacions de trànsit, per tal d'evitar una massificació que ja ha començat a degradar l'entorn.

stats