Part Forana 02/12/2017

Sa Negreta demana més diàleg per organitzar les festes de Sant Antoni

El col·lectiu pobler creu que el canvi respon al debat que han promogut des de l'any passat

Ara Balears
1 min
Festes de Sant Antoni

Sa PoblaL'Obreria de Sant Antoni de sa Pobla va anunciar, aquest dissabte, canvis en el sistema d'elecció del clamater o clamatera a partir del 2018. Per aquest motiu el col·lectiu Sa Negreta ha volgut felicitar l'esperit de la inciativa i mostra el seu suport "a tota aquella proposta o idea que tengui per objectiu fer les festes de Sant Antoni més sentides i participades pels poblers i pobleres". No obstant, lamenten la manca d’interlocució i reciprocitat per part de l’Obreria amb altres col·lectius que participen de la festa.

Sa Negreta és un conjunt d’una dotzena de joves poblers i pobleres que des del gener del 2017 ha promogut diversos debats sobre el model de festes de Sant Antoni a sa Pobla, en els què també va participar l'Obreria de Sant Antoni.

El col·lectiu Sa Negreta pretén "fer feina pel poble i per les seves principals festes i aposta per un model de festes participatiu i que fomenti l'autoestima de les pobleres i poblers". De moment, Sa Negreta ha promogut debats i actes sobre Sant Antoni, però té la voluntat d'anar-se implicant en altres aspectes de la vida cultural, festiva i associativa de sa Pobla, sempre promovent la cultura popular i les tradicions festives i creant-ne de noves o modificant-les si és necessari.

Ara mateix, el col·lectiu treballa en la celebració d'un fogueró popular el proper dia 16 de gener, revetla de Sant Antoni.

stats